Ministar Butković otvorio spojnu cestu u Općini Jalžabet

Photo NSL MIN VZ 18-10_17.JPG
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je danas Općinu Jalžabet, u Varaždinskoj županiji, a povodom otvaranja spojnog priključka na državnu cestu DC528.

U izgradnju prometnice duljine 270 m, Hrvatske ceste i Općina Jalžabet ukupno su uložile 1,5 milijuna kuna (s PDV-om), a istom je općinska poduzetnička zona dobila direktan spoj na DC528. Prometnica će skratiti put od izlaska s autoceste A4 do Poduzetničke zone u Jalžabetu te dviju susjednih poduzetničkih zona, u Knegincu i Brezju.

„Realizacija ove investicije potaknut će daljnje zapošljavanje u poduzetničkoj zoni te kvalitetnije povezati područje Općine s gradom Varaždinom i susjednim zonama, u kojima je zaposleno gotovo 1300 ljudi. Ulaganjem u ovu spojnu cestu pokazujemo kako i ovakvi, naizgled mali infrastrukturni projekti, imaju golem značaj, posebno za manje sredine, čime izravno doprinosimo ravnomjernom razvoju svih dijelova Republike Hrvatske“, rekao je ministar Butković, te dodao kako su prometna dostupnost i povezanost preduvjeti za razvoj poduzetničkih zona, a u čemu sjeverozapadna Hrvatska može poslužiti kao primjer.

„Osim što će skratiti put za tvrtke koje rade u poduzetničkoj zoni, cesta će skratiti put i za sve stanovnike Općine do općinskog središta“, rekao je povodom završetka radova i otvaranja prometnice načelnik Mirko Magić.

Predsjednik Općinskog vijeća Josip Križanić ukazao je pak na potrebu izgradnje drugog kružnog toka, nedaleko trgovačkog centra Lumini, kojim bi se osigurao ulaz na autocestu A4, te kvalitetnije povezala obližnja kneginečka i jalžabetska poduzetnička zona.