Ministar Oleg Butković obišao infrastrukturne objekte i gospodarske subjekte na području Varaždinske županije

Photo nsl MIN-VZ 24-5_16.JPG
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravio je danas u službenome posjetu Varaždinskoj županiji gdje je zajedno sa resornim pomoćnikom Jurom Šarićem i Alenom Gerekom obišao infrastrukturne objekte i gospodarske subjekte ovoga dijela Hrvatske.

Svoj je posjet ministar Butković započeo obilaskom Poduzetničke zone Jalžabet u društvu župana Varaždinske županije Predraga Štromara, saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša te predstavnika javnih poduzeća i gospodarskih subjekata s područja županije.

Zadovoljan viđenim ministar Butković je čestitao županu te predstavnicima jedinica lokalne samouprave na brizi koju posvećuju razvoju lokalnih gospodarskih zona, kao i gradova i općina uopće.

U nastavku posjeta ministar je obišao radove na izgradnji kružnog toka na spojnoj cesti D528 u poduzetničkoj zoni u Gornjem Knegincu. Vrijednost ove investicije iznosi 4,4 milijuna kuna, a u njezinom sufinanciranju aktivno sudjeluju Hrvatske ceste sa iznosom od 1,45 milijuna kuna te tvrtke „Ytres d.o.o.“ i „T.C. Lumini“ sa 3 milijuna kuna.

"Ima sve više slučajeva da se poduzetnici uključuju u infrastrukturne projekte, poput ovoga ovdje. Činjenica je da Varaždinska županija i ovaj dio Hrvatske prednjače u tome, no događaju se pozitivni pomaci i u drugim županijama.". - rekao je ministar Butković, te Istaknuo kako će ovo ulaganje olakšati poslovanje onim gospodarskim subjektima koji izravno ovise o kvaliteti prometne infrastrukture u zoni.

Ministra Olega Butkovića je u okviru posjeta Varaždinskoj županiji zanimao i napredak infrastrukturnih radova na brzoj cesti prema Općini Ivanec.

"Mogu reći da će za cestu prema Ivancu krenuti projektiranje od strane Hrvatskih cesta. Želimo ravnomjerni razvoj. Činjenica je da su Hrvatske ceste, kao i Hrvatske autoceste, prezadužene, ali uz pomoć i nacionalnih sredstava, ali i onoga što nam stoji u operativnom programu 2014. - 2020. možemo realizirati mnoge infrastrukturne projekte u cestogradnji.". - istaknuo je ministar Oleg Butković.

Na kraju službenog posjeta ministar je obišao gradilište ceste Sv. Ilija - Beletinec - Krušljevec - Presečno, gdje se upoznao sa tijekom radova na ovom, za varaždinski kraj, važnom infrastrukturnom zahvatu.