Ministar Siniša Hajdaš Dončić primio izaslanstvo francuske udruge poslodavaca „MEDEF International“

Photo nsl minSHdoncic-MEDEF 5-2_13.jpg
Ministar Siniša Hajdaš Dončić danas je u prostorijama Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture primio izaslanstvo francuske udruge poslodavaca MEDEF International koje je predvodio Charles Paradis, predsjednik Poslovnog vijeća francusko-hrvatskih poduzeća u udruzi MEDEF International i generalni direktor zadužen za koncesije u tvrtki Bouygues Construction.

“Zadovoljstvo mi je da vas danas mogu primiti u svoje ministarstvo koje ima puno pozitivnog iskustva u suradnji s francuskim tvrtkama, kao što je slučaj i Zračne luke Zagreb“, rekao je ministar Hajdaš Dončić prilikom primanja izaslanstva i dodao kako hrvatska Vlada radi novi ciklus investicija u sektoru cestovne i željezničke infrastrukture te kako su otvoreni  za razmjenu iskustva.

Charles Paradis istaknuo je kako su  predstavnici tridesetak tvrtki koje su danas u posjetu Hrvatskoj  jako zainteresirane za sektor prometa, osobito za pitanje monetizacije hrvatskih autocesta, kao i za područje energetike.

Konkretni prijedlozi mogli su se čuti vezano za sektor telekomunikacija gdje su iznijeti prijedlog prezentacije broadband mreže u Hrvatskoj namijenjene slabo naseljenim područjima za pružanje brzom pristupu širokopojasnom internetu.

MEDEF je posjet ministarstvu organizirao s ciljem razumijevanja i upoznavanja poslovne klime u Hrvatskoj, razmjene iskustava i informacija o prioritetima u različitim sektorima, nadolazećim reformama u privatnom sektoru i o perspektivama koje se otvaraju hrvatskim ulaskom u EU. Prilika je to bila i za predstavljanje tridesetak tvrtki zainteresiranih za suradnju s ministarstvom, od kojih su neke već prisutne na hrvatskom tržištu.

Sastanku su, uz izaslanstvo MEDEF-a, prisustvovali zamjenik ministra Zdenko Antešić, pomoćnici ministra Dan Simonić i Oliver Kumrić te predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova i francuskog veleposlanstva.



FOTOGALERIJA