Osam ponuditelja za savjetnika za monetizaciju autocesta

Photo nsl MPPI AC-MNT 17-10_12.jpg
U Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture danas je do 12 sati, krajnjeg roka za dostavu ponuda na Međunarodni natječaj za izbor savjetnika za monetizaciju auto-cestovne infrastrukture, pristiglo osam ponuda.

Ponude je otvorilo i zapisnički evidentiralo sedmeročlano Povjerenstvo za izbor savjetnika za monetizaciju na čelu s predsjednicom Marijom Hrebac  Otvaranju ponuda prisustvovali su ovlašteni predstavnici ponuditelja i novinari, a predsjednica Povjerenstva Hrebac od svake je ponude evidentirala ime ponuditelja, urednost potpisa ponude, broj dokumenata koje ponuda sadrži i cijenu ponude.

Postupak javnog otvaranja ponuda završen je u 12.42 minute, a predstavnici ponuđača nisu imali zamjerki. U izjavi za novinare Hrebac je najavila daljnje rokove izbora savjetnika: nakon razmatranja svih ponuda u roku od 45 dana odluku o izboru savjetnika za monetizaciju autocestovne infrastrukture donijet će prema odluci Vlade ministar Siniša Hajdaš Dončić. Također, istakla je kako cijena neće biti presudna u procesu izboru savjetnika.

Podsjetimo, međunarodni postupak javne nabave pokrenulo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u cilju odabira savjetnika kojem će zadatak biti izrada  modela moguće monetizacije,  istraživanje investicijski potencijal i interesa. Po završetku posla savjetnika Vlada RH će odlučivati o odabiru modela monetizacije i pokretati postupak odabira potencijalnog investitora.

Uz već spomenuto, angažman savjetnika uključuje i kompletno financijsko, pravno, tehničko i marketinško savjetovanje.

Cilj moguće monetizacije je zatvaranjem dijela kredita HAC-a i ARZ-a, smanjenje ukupnog javnog duga, a dio sredstava uložio bi se u nove infrastrukturne projekte i pokretanje novih investicijskih ciklusa.
 

FOTOGALERIJA