Premijer Zoran Milanović i ministar Siniša Hajdaš Dončić obišli završenu dionicu Brze ceste Popovec - Marija Bistrica - Zabok

Photo nsl minSHD-VRH-INFR 7-10_15.jpg
Tijekom današnjeg radnog posjeta Krapinsko - zagorskoj županiji, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i predsjednik Vlade Zoran Milanović obišli su upravo završenu dionicu Brze ceste Popovec - Marija Bistrica - Zabok između Andraševca i Mokrica, a koja je tom prilikom i puštena u promet.

U obilasku je sudjelovao i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža te predstavnici područnih i lokalnih vlasti u Krapinsko - zagorskoj županiji i to župan Željko Kolar te gradonačelnici gradova Oroslavja i Zaboka, Ivan Tuđa i Ivan Hanžek.

Podsjetimo, radi se o prvoj završenoj dionici na Brzoj cesti između Popovca i Zaboka na kojoj ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 191.060.522,31 kuna (bez PDV-a).

U sklopu radova prve faze završena je izgradnja sjevernog kolnika brze ceste, dvotračne dvosmjerne prometnice čija ukupna duljina iznosi 5,2 kilometara. Cesta započinje neposredno prije čvora „Andraševec“, a završava ispred naplatnih kućica čvora „Zabok“ na autocesti A2.

Čvor „Andraševec“ predstavlja važan infrastrukturni zahvat koji lokalnom stanovništvu omogućuje direktan pristup bolnici Bračak, kao i ostvarivanje cestovne veze između naselja na državnoj cesti D24 i novoizgrađene prometnice.

Od ostalih objekata istaknimo da je završen vijadukt „Babići“ dužine 211,72 metara kojim brza cesta prelazi preko željezničke pruge i županijske ceste ŽC2197.

Izgrađen je i most «Topličina» dužine 69,20 metara te rotor „Mokrice“, tzv. točka spajanja državne ceste D307, odvojka prema 
naplati autoceste A2 i brze ceste. Na prometnici je projektiran i prijelaz kojim se omogućuje veza s postojećim poljskim putevima.
 
FOTOGALERIJA