Ministar Butković u promet pustio spojnu cestu Zabok-Krapina, vrijednu 44 milijuna kuna

Photo nsl MIN-KZZ 6-4_17.JPG
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u četvrtak, 06. travnja pustio je u promet još jednu izgrađenu dionicu ceste, a riječ je o spojnoj cesti Zabok - Krapina duljine 6,2 kilometra, prvoj fazi projekta kojim će se izgraditi spojna cesta u ukupnoj duljini 13,1 kilometar, a koja će rasteretiti prometnu opterećenost ovog dijela Krapinsko - zagorske županije te omogućiti građanima kvalitetniju i bržu povezanost.

„Zahvaljujem i čestitam svima koji su sudjelovali na ovom projektu, kako Hrvatskim cestama tako i županu i svim prisutnim predstavnicima lokalne vlasti, a posebno mi je drago i da su Hrvatske ceste osigurale sredstva za nastavak radova na ovom projektu.“. - rekao je ministar Butković prilikom puštanja u promet spojne ceste Zabok - Sv. Začretje i dodao kako nas uz ovo očekuje i završetak izgradnje brze ceste Popovec - Marija Bistrica - Zlatar Bistrica - Bedekovčina - Zabok.

„Ova će cesta puno značiti za rasterećenje prometa na lokalnim i državnim cestama županije, a bit će i dodatni impuls razvoju polovne zone i gospodarstva Krapinsko-zagorske županije.“. - rekao je župan Krapinsko - zagorske županije Željko Kolar, koji je uz ministra Butkovića prisustvovao puštanju u promet spojne ceste Zabok - Krapina. Krapinsko - zagorski župan također je izrazio zadovoljstvo završetkom prve faze projekta brze ceste i zahvalio se resornom Ministarstvu i Hrvatskim cestama na izrazito dobroj suradnji, koja traje već šest godina.

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić upoznao je ministra mora, prometa i infrastrukture i krapinsko - zagorskog Župana s daljnjim aktivnostima na ovom projektu te najavio kako tijekom ove godine Hrvatske ceste planiraju pokrenuti postupak javne nabave za odabir izvođača radova i za drugu fazu projekta spojne ceste Zabok - Krapina, a riječ je o dionici do Lepajca u duljini od 5,5 kilometara, čija je vrijednost izgradnje procijenjena na 60 milijuna kuna.

Nakon prolaska po novoizgrađenoj dionici do Sv. Križa Začretje, ministar mora, prometa i infrastrukture uputio se u Krapinu gdje se susreo s gradonačelnikom Grada Krapine Zoranom Gregurovićem, a koji je ministra upoznao s planovima vezanim uz razvoj poslovne zone Krapine. Tom su prigodom obišli i mjesto pružnog prijelaza Hušnjakovo kod ulaza u Muzej krapinskih neandertalaca. S predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem, gradonačelnik Krapine imao je priliku razgovarati o razvoju projekta pružnog prijelaza Hušnjakovo i mogućnostima financiranja tog projekta.

Radni posjet Krapinsko - zagorskoj županiji, ministar Oleg Butković nastavio je sastankom u Đurmancu, gdje je razgovora bilo i o uređenju centra Đurmanca i projektu izgradnje kružnog toka na državnoj cesti. Sastanak s predstavnicima lokalne vlasti ministar Butković održao je i Humu na Sutli, gdje se u Općinskoj Vijećnici razgovaralo o izgradnji ceste u poslovnoj zoni Huma na Sutli te važnim infrastrukturnim projektima za razvoj gospodarstva, poduzetništva i obrtništva tog dijela područja Krapinsko - zagorske županije.

Posjet Krapinsko - zagorskoj županiji ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković završio je obilaskom industrijske zonom i tvrtke Omco Croatia d.o.o. te najavio još ulaganja u Krapinsko - zagorsku županiju.

„Od ulaganja u prometnu infrastrukturu na području Krapinsko - zagorske županije, moram spomenuti i povezivanje željezničkom prugom Zaprešić - Zabok, odnosno modernizaciju dionice te pruge. Dokumentacija je pripremljena, potvrdu JASPERS-a o pripremljenosti projekta smo dobili, a HŽ Infrastruktura kreće u natječaj kako bismo do kraja ove godine mogli krenuti u radove i poboljšati povezanost ove županije sa Zagrebom.“. - zaključio je ministar Butković.