Honda odabrala Hrvatsku za snimanje reklamnog spota

Photo nsl.JPG
Japanski proizvođač motornih vozila „Honda“ odabrao je Hrvatsku i grad Rijeku za snimanje reklamnog spota za najnoviju redizajniranu verziju automobila Honde Civic i njezinog Type R izdanja. Projekt je organizirala „Honda Europe“ iz Londona, a za potrebe snimanja korištena je hrvatska infrastruktura državnih cesta, kao i dijelovi Grada Rijeke.

Grad Rijeka izabran je u oštroj međunarodnoj konkurenciji, a jedan od kriterija bila je i atraktivnost lokacije. Za snimanje su odabrana mjesta koja se ističu svojom ljepotom i posebnošću. Tako su automobili snimani na dionici riječke obilaznice, između čvora Sv. Kuzam i Križišća, atraktivnoj prometnici koja jednim svojim dijelom prolazi uz sam rub Bakarskog zaljeva. S ceste se pruža spektakularan pogled na grad Bakar, te kvarnerske otoke Krk i Cres. Vizualno dojmljiv prizor, kojemu ni predstavnici Honde nisu mogli odoljeti.

Za nastavak snimanja izabran je grad Rijeka, točnije državna cesta D - 404. Navedena brza cesta povezuje riječki lučki terminal s čvorom Draga na riječkoj obilaznici, a pod ingerencijom je Hrvatskih cesta d.o.o. Prolazeći kroz tunel „Pećine“ i ulazeći u prostor riječke luke, pred vozačem se otvara akvatorij kvarnerskog zaljeva sa svim vertikalama koje ga određuju, poput Učke ili udaljenih otoka. Prostor luke okružuju dragocjeni primjerci riječke industrijske baštine.

Na projektu je sudjelovalo oko 200 ljudi iz Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske i Slovenije. Kako bi se promet tijekom trajanja projekta normalno odvijao, snimanje se većim dijelom održavalo u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima. Isto tako, prije početka realizacije projekta predstavnici organizatora i pratećih službi u više bi navrata prošli kroz svaki detalj snimanja, a sve kako bi se zadovoljili visoko postavljeni redateljski standardi.

Potrebno je istaknuti da su projektu bitno pripomogli i djelatnici Hrvatskih cesta te ophodarska služba tvrtke Cesta Rijeka, koja je svojim angažmanom pridonijela visokom stupnju sigurnosti na navedenim lokacijama snimanja i bez čije se logističke potpore ovaj zahtjevan projekt ne bi mogao realizirati. Za nesmetano odvijanje prometa bili su zaduženi policijski službenici PU Primorsko-goranske županije.

Kadrovi snimljeni u spotu obići će cijeli svijet. Tako će i ovaj projekt pridonijeti turističkoj promidžbi grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske.