Vlada RH: Usvojena Odluka o sufinanciranju II. faze izgradnje internih prometnica i platoa s odvodnjom u Javnoj ustanovi „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“

Photo VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o sufinanciranju II. faze izgradnje internih prometnica i platoa s odvodnjom u Javnoj ustanovi „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“.

Podsjetimo, na sjednici Vlade RH održanoj dana 10. studenog 2016. godine donesena je Odluka o sufinanciranju I. faze izgradnje internih prometnica i platoa s odvodnjom u Memorijalom centru, u iznosu od cca 1,3 milijuna kuna (bez PDV-a). Tijekom ove faze izvedena je izgradnja internih prometnica i platoa s odvodnjom, od ulaza u Memorijalni centar do restorana „Istra“, pri čemu je dio pripremnih radova obavila Hrvatska vojska.

Kao nastavak prethodno izvedenih radova, druga faza uključuje izgradnju internih prometnica i platoa s odvodnjom od restorana „Istra“, pored objekata koji sadržavaju izložbene postave „Bitke za Vukovar“ i repliku koncentracijskog logora Stajićevo-Begejci, uz plato sa vanjskim izložbenim eksponatima, te zaključno sa spojem na novoizgrađenu prometnicu iz I. faze, a sve sukladno glavnom projektu tvrtke Investinženjering d.o.o. iz Zagreba. Procijenjeni troškovi II. faze radova iznose cca 1,5 milijuna kuna (bez PDV-a).

Podsjetimo, Javna ustanova “Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar” institucija je koja svojom djelatnošću čuva sjećanje na Domovinski rat i Bitku za Vukovar, a spaja vukovarsku prošlost i budućnost. Vukovarski Memorijalni centar tijekom svake školske godine posjeti oko 42 000 učenika osmih razreda osnovnih škola iz svih dijelova Republike Hrvatske.