Završen projekt tehničke pomoći iz programa IPA-IIIa

Photo nsl IP-PR-011 5_12.jpg
Završno predstavljanje projekta „Tehnička pomoć Operativnoj strukturi za promet za upravljanje Operativnim programom i provedbu projekata, Republika Hrvatska“ održano je u
prostorijama hotela Palace. Projekt se sufinancira u okviru IPA  programa 2007. – 2011. Europske unije za Hrvatsku.

Događaju su nazočili Luc Faber, ataše, voditelj projekata ispred Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj, Dražen Antolović, nečelnik u Sektoru za fondove EU i međunarodnu suradnju unutar Uprave za prometnu infrastruktutu i  Michael Leckey, voditelj projektnog tima, iz tvrtke Metis Gmbh.

Cilj projekta vrijednog 353.400 eura je unaprijediti kapacitet tijela Operativne strukture u pogledu upravljanja Operativnim programom 'Promet' i provedbom projekata.

Operativni program za promet je strateška osnova za korištenje sredstava iz IIIa komponente programa IPA u prometnom sektoru, a usredotočen je na područje željeznice i unutarnje plovidbe.

Operativna struktura odgovorna je za provedbu Operativnog programa, a čine ju Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, HŽ Infrastruktura i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.
 
Projekt je ostvario zadane ciljeve povećanjem kapaciteta Operativne strukture za IPA komponentu IIIa, kroz prijenos znanja i osposobljavanja provedbenih tijela  i djelatnika Operativne strukture, sa ciljem upravljanja velikim infrastrukturnim projektima u sklopu programa IPA IIIa, u upravljanju Operativnim programom za promet.

Svrha projekta je povećanje  kapaciteta  tijela Operativne strukture  za bolju apsorpciju IPA fondova dostupnih Hrvatskoj, posebno u infrastrukturnim projektima koji obuhvaćaju željeznice i unutarnje vodene puteve.

Rezultat projekta doprinos je općem cilju povećanja kapaciteta Republike Hrvatske za učinkovito korištenje strukturnih i kohezijskih fondova nakon pristupanja Republike Hrvatske u Europsku Uniju.

Provedba projekta započela je u svibnju 2010. godine, a završila je početkom svibnja 2012. godine.

Za više informacija:
Alenka Pirić, IPA Publicity Officer Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, tel. 3784-525

PREZENTACIJA:
Technical assistance to the Transport Operating Structure for management of the Operational Programme and implementation of projects

FOTOGALERIJA:
2012. 05. 18. - Zavrsen projekt tehnicke pomoci iz programa IPA -IIIa