Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta produljuje se rok završetka radova na remontu dionice Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Klara

Photo nsl HZI remont 3-4_13.jpg
Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi na remontu pružne dionice Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Klara umjesto 7. travnja trebali bi biti završeni do 14. travnja, što ponajprije ovisi o vremenskim uvjetima.

U srijedu 13. ožujka 2013. počeli su pripremni radovi na remontu pružne dionice od Zagreb Glavnog kolodvora do kolodvora Zagreb Klara, a 18. ožujka i remont dionice.

Vrijednost radova je 80 milijuna kuna, a nakon završetka radova pruga će biti  osposobljena  za građevinsku brzinu od 90 km/h.

Tijekom radova, dakle do 14. travnja u 18.00 sati, i dalje je na snazi posebna regulacija prometa, odnosno željeznički promet od Velike Gorice do Zagreb Glavnog kolodvora i obratno teče pomoćnim prijevoznim putem preko kolodvora Zagreb Resnik.

U tome razdoblju na relaciji od željezničkog kolodvora Velika Gorica preko stajališta Odra do kolodvora Zagreb Klara i obratno umjesto vlakova voze autobusi u kojima vrijedi HŽ-ove karte za vlak.

Ispričavamo se putnicima zbog eventualnih poteškoća koje će imati na putovanju zbog posebne regulacije prometa, priopćeno je iz HŽ Infrastrukture d.o.o..