Ministar Butković na svečanosti obilježavanja Dana grada Bakra

Photo NSL MIN BK 16-07_18.jpg
U Bakru je povodom obilježavanja Dana grada, a uoči proslave blagdana Svete Margarete, održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Na Sjednici su sudjelovali mnogobrojni uglednici, među njima i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Svojom nazočnošću svečanost su uveličali i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, saborski zastupnici Davor Ivo Stier, Josip Borić i Davor Lončar, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić te predstavnici Hrvatske ratne mornarice.

Okupljene je u ime domaćina proslave pozdravio gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić koji se tijekom svojeg izlaganja ukratko osvrnuo na rezultate koje je ovaj grad ostvario tijekom posljednjih 25 godina.

„Bakar se pokazao simbolom rasta i razvoja ne samo područja Primorsko-goranske županije već i čitave Hrvatske. Industrijska zona, turizam, školstvo i kultura, Bakar čine gradom zadovoljnih ljudi koji punim jedrima plove u bolju budućnost“, istaknuo je pored ostalog gradonačelnik Klarić te najavio projekt revitalizacije i razvoja prostora bivše bakarske Koksare.

Nakon što je podsjetio na povijesnu ulogu i značaj koji je ovaj grad imao i ima za razvoj hrvatskog pomorstva ministar Oleg Butković je rekao kako je Bakar danas jedan od pokretača razvoja ovog dijela naše domovine i grad u kojem se nalazi jedna od najuspješnijih Slobodnih zona u Hrvatskoj, ona u Kukuljanovu.

„Luka Rijeka nedavno je otvorila potpuno nova skladišta na pozadinskom Terminalu Škrljevo, u sklopu zone Kukuljanovo. Riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji Luke u proteklih 40 godina. Također, u planu je i nadogradnja terminala za rasute terete u luci u Bakru, kao i rekonstrukcija željezničke pruge unutar samog prostora luke“, kazao je između ostalog ministar Butković.

Svečana sjednica Gradskog vijeća završila je dodjelom nagrada najzaslužnijim pojedincima, udrugama i ustanovama.