Ministar Siniša Hajdaš Dončić obišao radove na obnovi dionice državne ceste D205 u Krapinsko - zagorskoj županiji

Photo nsl minSHD-KZZ 14-9_15.JPG
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić obišao je danas radove na obnovi dionice državne ceste D205 Dubrovčan - Gubaševo i izgradnji kružnog toka Tuheljske Toplice.

U obilasku su sudjelovali i župan Krapinsko - zagorske županije Željko Kolar te predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža.

Ukupna vrijednost građevinskog zahvata iznosi 14 milijuna kuna (bez PDV-a), a uključuje rekonstrukciju 6 kilometara prometnice, uređenje postojećih križanja i priključaka kao i izgradnju nogostupa u zoni autobusnih ugibališta u ukupnoj dužini od 377 metara.

Projektom je predviđena i sanacija dva nadvožnjaka te izmještanje i zaštita postojećih TK instalacija. Nadalje, planiranom izgradnjom rotora na mjestu postojećeg četverokrakog križanja u Tuheljskim Toplicama riješit će se pitanje sigurnog odvijanja prometa na problematičnom raskrižju.

Podsjetimo, ulaganja u predmetnu dionicu nužna su zbog rekonstrukcije oštećenog asfaltnog sloja kojeg karakteriziraju mnogobrojne uzdužne pukotine, udarne jame, kolotrazi i neravnine.

Obnovom neadekvatne i dijelom oštećene horizontalne i vertikalne signalizacije, ista će se uskladiti s trenutačno važećim propisima.

Recimo na kraju kako radove na prometnici i kružnom toku izvodi tvrtka Colas Hrvatska d.d. iz Varaždina, dok je rok za izvođenje istih 90 dana od uvođenja izvođača u posao.