Vlada: Usvojena izmjena Odluke o dodjeli interventnih sredstava za sanaciju šteta na javnim i nerazvrstanim cestama RH uzrokovanih poplavama te Program obnove i saniranja posljedica poplava na cestovnoj infrastrukturi Sisačko - moslavačke, Brodsko - posavske i Požeško - slavonske županije

Photo VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o izmjeni Odluke o dodjeli interventnih sredstava za sanaciju šteta na javnim i nerazvrstanim cestama RH uzrokovanih elementarnom nepogodom te Odluku o donošenju Programa obnove i saniranja posljedica elementarne nepogode nastalih uslijed poplava 2014. godine na cestovnoj infrastrukturi na području Sisačko - moslavačke, Brodsko - posavske i Požeško - slavonske županije.

Odlukom Vlade RH od 22. svibnja 2014. godine odobrena su interventna sredstva za sanaciju šteta uzrokovanih katastrofalnim poplavama 2014. godine na javnim i nerazvrstanim cestama u RH u ukupnom iznosu od 100 milijuna kuna.  Sredstva su namijenjena za sanaciju cestovne infrastrukture u četiri županije (Vukovarsko - srijemska, Požeško - slavonska, Brodsko - posavska i Sisačko - moslavačka).

Naknadnom procjenom utvrđeno je da vrijednost obnove i sanacije cestovne infrastrukture u Požeško - slavonskoj, Brodsko - posavskoj i Sisačko - moslavačkoj županiji iznosi 41 milijun kuna, a što za 36,3 milijuna kuna prelazi prvotno određen iznos.

Slijedom navedenoga, danas je usvojena izmjena prethodno donesene Odluke, te je iznos namijenjen za sanaciju šteta na javnim i nerazvrstanim cestama u RH povećan sa 100 milijuna kuna na 136,3 milijuna kuna. Od tog je iznosa za sanaciju javnih cesta namijenjeno 107 milijuna kuna, dok je za nerazvrstane ceste predviđeno 29,3 milijuna kuna.

Na današnjoj je sjednici Vlade usvojena i Odluka o donošenju Programa obnove i saniranja posljedica elementarne nepogode na cestovnoj infrastrukturi nastalih uslijed katastrofalnih poplava na području Sisačko - moslavačke, Brodsko - posavske i Požeško - slavonske županije. Financijska sredstva za provedbu Programa osigurat će se preraspodjelom unutar financijskog plana društva Hrvatske ceste d.o.o. za 2014. godinu.