Ministar Oleg Butković u Škabrnji sudjelovao na obilježavanju 25. obljetnice stradanja u Domovinskom ratu

Photo nsl MIN-SKABRNJA 18-11_16.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković zajedno sa ministrima Vlahom Orepićem i Antom Šprljom ispred Vlade Republike Hrvatske položili su vijence i upalili svijeće ispred mjesnoga spomen obilježja u povodu obilježavanja 25. obljetnice ubijenih pedeset osmero žitelja Škabrnje te dvadeset šestero poginulih branitelja.

Nakon održane Mise u župskoj crkvi ministar Butković sudjelovao je u brojnoj povorci do mjesta obilježavanja pijeteta tragično stradaloj djeci, ženama, starcima i braniteljima sela Škabrnja, koja uz Grad Vukovar simbolizira jedno od dva najtragičnija stradanja hrvatskoga naroda u bližoj i daljoj nacionalnoj povijesti.

Ravnokotarsko mjesto Škabrnja, u neposrednoj blizini Grada Zadra, napadnuta je istoga dana kada su četnici i takozvana JNA ulazili u Grad Vukovar. U oba mjesta meta krvoločnih napada bili su nedužni žitelji, u oba mjesta hrvatski branitelji iz svih krajeva naše Domovine pružili su junački, nadljudski otpor agresoru, oba mjesta simboli su nesalomljivosti hrvatskih branitelja i simboli hrvatskog zajedništva u stalnoj i nesmiljenoj borbi za neovisnost te živi dokaz nepokolebljivosti hrvatskoga duha u borbi za nacionalnu suverenost.

"Na današnji dan sjećamo se tragedije u kojoj su 1991. godine nasilno ugašeni životi brojnih žitelja Škabrnje. Ne ponovilo se nikada više! Istodobno se okrećemo prema budućnosti sa željom da oživotvorimo sve ono što su naši branitelji sanjali i za što su se borili, dok u srcu hrvatskoga Naroda ostaje urezan bolan i neizbrisivi trag stradanja nedužnih.". - stoji u poruci ministra Butkovića preživjelim žiteljima sela Škabrnja, a povodom 25. obljetnice odavanja pijeteta brojnim tragično stradalim.