Zamjenik ministra Miro Škrgatić primio u posjet predstavnika Veleposlanstva Islamske Republike Iran

Photo nsl ZM-IRN 11-3_16.JPG
Zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Miro Škrgatić danas je u Kabinetu ministarstva primio u posjet optremnika poslova i savjetnika za gospodarstvo Veleposlanstva Islamske Republike Iran, Mohsena Soltani Tehrania.

„Prije svega želio bih Vam poželjeti dobrodošlicu u ime ministra Olega Butkovića i resornoga Ministarstva te izraziti čast i zadovoljstvo zbog Vašeg posjeta. Vaš posjet svakako je odlična prilika, kako bi smo se upoznali, te međusobno predstavili aktivnosti i djelovanja iz domena institucija koje predstavljamo, a time naravno otvorili i nove mogućnosti za buduće suradnje.“. - u uvodnom je dijelu istaknuo zamjenik ministra Miro Škrgatić.

Nakon predstavljanja samog ustroja Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, te sažetog pregleda aktivnosti i djelovanja unutar resora koje pokriva, zamjenik ministra, Miro Škrgatić osvrnuo se na opsežnost samog resora te naglasio: „Svakako je zanimljivo istaknuti činjenicu kako u resoru za koji je nadležno Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture djeluje oko 50 državnih tvrtki, agencija i ustanova, a upravo je zahtjevnost i opsežnost ovog resora, ujedno istovremeno i velik potencijal za buduće suradnje i projekte.“.

Mohsen Soltani Tehrani, otpremnik poslova u iranskom Veleposlanstvu tom je prigodom istaknuo kako sa strane institucije koju predstavlja svakako postoji otvorenost za buduće suradnje, te kako današnji susret vidi kao jednu novu priliku za uspostavljanje još kvalitetnije bilateralne suradnje.

Sudionici sastanka iskazali su obostrano zadovoljstvo prijateljskim odnosom dviju država, te se dogovorili kako će uspješnu komunikaciju kontinuirano nastaviti i u budućnosti, a s ciljem ostvarenja što kvalitetnije buduće suradnje.
 
FOTOGALERIJA