Ministar Oleg Butković na obilježavanju Dana općine Sveti Petar u Šumi

Photo nsl MIN 3_16.JPG
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća istarska općina Sveti Petar u Šumi obilježila je svoj dan.

Na sjednici koja se povodom blagdana sv. Petra i Pavla održala u povijesnom ambijentu klaustra supetarskog pavlinskog samostana, sudjelovao je pored općinskog načelnika Maria Bratulića, predstavnika Hrvatskog sabora i Istarske županije, te mnogobrojnih uzvanika i gostiju, i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Načelnik općine Bratulić podsjetio je okupljene na rezultate koje je ova istarska općina postigla tijekom posljednjih 25 godina. Pritom se osvrnuo na mnogobrojna infrastrukturna ulaganja zahvaljujući kojima je Sveti Petar u Šumi u samom vrhu po razvijenosti komunalne infrastrukture u Istri i Hrvatskoj. Podsjetio je i na organizaciju sve prepoznatljivijih kulturno-umjetničkih manifestacija, kao i na kontinuiranu brigu o iznimno vrijednoj spomeničkoj baštini na području Općine, poput obnove kompleksa supetarskog pavlinskog samostana.

Ministar Oleg Butković u svojem je govoru pak istaknuo kako rezultati Svetog Petra u Šumi pokazuju da i male sredine u Hrvatskoj mogu uspjeti. Tome u prilog zasigurno idu i  projekti koje resorno ministarstvo provodi ili planira na području Istarske županije, poput nastavka izgradnje „Istarskog ipsilona“.

„Za ovaj se projekt dvije godine čekalo "zeleno svjetlo" iz Bruxellesa. Uspjeli smo, te vjerujem da će i ovo ulaganje pomoći ljudima i gospodarstvu u Istri. Takvi nam naime projekti i trebaju, jer oni bude optimizam i pozitivnu atmosferu“, istaknuo je ministar Butković te dodao kako je sa općinskim vodstvom između ostaloga razgovarao i o rekonstrukciji županijske ceste prema Svetom Petru u Šumi.

Dodajmo kako je svečano obilježavanje Dana općine završilo dodjelom općinskih nagrada najzaslužnijim pojedincima, tvrtkama i udrugama.