Dionica ceste Sveti Kuzam - Križišće puštena u promet

Photo svkuzam-krizisce.jpg
Danas u 12 sati dionica ceste Sveti Kuzam – Križišće puštena je u promet u svom punom profilu. Ukupna vrijednost ovoga projekata procjenjuje se na 956,50 milijuna kuna, bez PDV-a.

Tehnički pregled dionice, Komisija tehničkog pregleda započela je u četvrtak, 19.12.2013. godine, a završila je 20.12.2013. godine te je donijela zaključak tehničkog pregleda na temelju svojeg zapisnika u kojemu je  navela da su svi radovi na četvrtoj poddionici, takozvanom  LOT-u 4, odnosno od čvorišta Križišće do spoja sa državnom cestom D8 prema Krku napravljeni sukladno projektnoj dokumentaciji.

Iz Hrvatskih cesta napominju da je kašnjenje radova na četvrtoj poddionici, takozvanom LOT-u 4, uzrokovano već poznatim problemima sa splitskim Konstruktorom koji nije dopuštao uvođenje novog izvođača na gradilište te je mjesecima držao dizalicu na trasi vijadukta Križišće, što je znatno usporilo puni intenzitet radova. Nakon postizanja dogovora sa Konstruktorom problema je bilo i sa Dalekovodom, također jednim od izvođača radova, zbog blokade te tvrtke. Uz navedeno, jedan od  čimbenika usporene dinamike odvijanja radova bile su i vremenske nepogode, karakteristične za riječko područje.

Ovim putem iz Hrvatskih cesta zahvaljuju građanima na suradnji i strpljenju, te mole vozače da poštuju prometnu regulaciju.