U uporabi novi montažni peron u kolodvoru Sisak

Photo nsl zk-sk 28-8_13.jpg
Od četvrtka 29. kolovoza, u 3.00 sata putnici na kolodvoru Sisak moći će za ulazak i izlazak iz vlakova, umjesto 1. perona, koristititi privremeni montažni peron koji se nalazi uz postojeći 4. kolosijek, priopćili su iz HŽ Infrastrukture.

Na montažni peron može se pristupiti preko postojećega pješačkog prijelaza,  a iz HŽ Infrastrukture mole putnike da budu dodatno pažljivi tijekom kretanja kolodvorom te da poštuju postavljene oznake i ograničenja. Naime, smjer kretanja putnika bit će obilježen putokazima.

Montažni peron uvodi se u okviru rekonstrukcije kolodvora, zbog koje se u ovoj fazi ruše postojeći bočni peron uz kolodvorsku zgradu i postojeća nadstrešnica, a nakon čega će se graditi novi peron sa stubištem, dizalom i pothodnikom do otočnog perona na mjestu sadašnjeg 3. kolosijeka. Umjesto postojeće nadstrešnice planira se sagraditi nova čelična nadstrešnica s rasvjetom.

Budući je kolodvor Sisak zaštićeni spomenik kulture, radovi se izvode uz suglasnost Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture, priopćili su iz HŽ Infrastrukture.

Vrijednost rekonstrukcije kolodvora u Sisku iznosi oko 42 milijuna kuna, a do sada su izvedeni radovi u vrijednosti 9 milijuna kuna. Kraj radova očekuje su u ljeto 2014. godine.

Iz HŽ Infrastrukture ispričavaju se putnicima zbog mogućih poteškoća koje će imati prilikom kretanja kolodvorom, te poručuju kako se sve dodatne informacije mogu dobiti od željezničkog osoblja te na internetskoj stranici http://www.hzinfra.hr/.