Ministar Siniša Hajdaš Dončić o unaprjeđenju prometne infrastrukture na području Splitsko-dalmatinske županije

Photo nsl minSHD Hvar 11-9_13.JPG
Ministar Siniša Hajdaš Dončić danas je na Hvaru na temu ulaganja u prometnu infrastrukturu održao radni sastanak s gradonačelnicima Hvara i Starog Grada, Rinom Budrovićem i Vinkom Maroevićem, te načelnicima općine Jelsa i Sućuraj Nikšom Peronjom i Ivanom Slavićem na teme unaprjeđenja prometa na području Splitsko-dalmatinske županije i otoka Hvara. Na sastanku su sudjelovali član uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković, lučki kapetan iz Splita Boris Matošić te predstavnici Županijske lučke uprave.

Ministar Hajdaš Dončić najavio je ulaganja u kvalitetnije povezivanje Hvara s kopnom, budući je Jadrolinija nedavno raspisala natječaj za gradnju novih trajekata, od kojih će jedan doći na splitsko područje. Naglasio je usto kako će se značajnije investirati u lučku infrastrukturu Sućuraja,koja bi u srednjoročnom planu doživjela potpunu rekonstrukciju, budući je i prioritet Ministarstva ulaganje u infrastrukture luka koje imaju koncesiju za državne linije. Ministar je najavio i raspisivanje većeg broja natječaja za investicije u državne ceste od strane Hrvatskih cesta, koji će biti raspisani narednih dana u ukupnoj vrijednosti od 500 milijuna kuna. Veći dio, 200 milijuna kuna, namijenjen je pravcu splitske zaobilaznice za izgradnju nove dionice Plano-Split u dužini 5,6 kilometara.

Razgovaralo se i o mogućnostima, potencijalima te zaprekama vezano za uspostavu hidroavijacije na ovom području i to s aspekta sigurnosti prometa na moru, budući Hvar, kao i  druge jadranske turističke destinacije iskazuju interes uspostave prijevoza hidroavionima.