Ministar Oleg Butković predvodio hrvatsku delegaciju na sastanku s predstavnicima Francuske udruge poslodavaca (MEDEF)

Photo nsl MIN-MEDEF 31-1_17.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković predvodio je danas delegaciju Republike Hrvatske na sastanku s predstavnicima Francuske udruge poslodavaca (MEDEF).

Uz resornog ministra Butkovića sastanku su s hrvatske strane nazočili i veleposlanik RH u Francuskoj Republici NJ.E. Ivo Goldstein, državni tajnik za infrastrukturu, Tomislav Mihotić, pomoćnik ministra za cestovni i željeznički promet, Alen Gospočić, te pomoćnik ministra za zračni promet, elektroničke komunikacije i poštu, Jure Šarić.

Podsjetimo, u dvodnevnom posjetu Republici Hrvatskoj borave predstavnici 25 francuskih tvrtki iz sektora građevinarstva, aeronautike, svemirske tehnologije, obrane, energetike, pročišćavanja voda, zbrinjavanja otpada, prometa, bankarskih usluga, financija i savjetovanja.

Tako su u izaslanstvu MEDEF-a bili predstavnici francuskih tvrtki Airbus, BPIFrance, LafargeHolcim, Veolia i drugi, dok su među hrvatskim tvrtkama najzastupljenije bile one iz sektora građevine, energetike, ICT-a i drugi, poput Kamgrada, Instituta IGH, HEP-a, HT-a, Combisa, Altproa, i drugi.

Predsjednik poslovnog vijeća tvrtki Francuska - Hrvatska iz MEDEF International te glavni direktor za koncesije Bouygues Construction Charles Paradis istaknuo je da MEDEF i HUP surađuju više od 20 godina s ciljem jačanja ekonomskih veza dvije zemlje.

"Francuske tvrtke snažno se zanimaju za Hrvatsku, što dokazuje dolazak više od 20 šefova velikih francuskih kompanija u Zagreb. Važna nam je stabilnost naših veza, kao i kvalitetni poslovni uvjeti te volja vaše vlade za stvaranjem suradnje.". - izjavio je Paradis.

Susret gospodarstvenika iskorišten je među ostalim i za predstavljanje prioriteta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, pri čemu je poseban naglasak stavljen na budućnost javnih tvrtki u sektoru prometa, velike infrastrukturne projekte te mogućnost ulaganja francuskih tvrtki u području željezničkog, cestovnog i zračnog prometa.

Pritom je istaknuto odlično iskustvo koje domaće tvrtke imaju s francuskima na projektu izgradnje novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb.

Istaknimo kako su današnjem sastanku, uz već navedene sudionike, prisustvovali i Ivan Kršić, direktor HŽ Infrastrukture, Josip Draženović, direktor Hrvatskih autocesta d.o.o., Boris Huzjan, direktor, Hrvatskih autocesta održavanja i naplate cestarine d.o.o., Josip Šala, direktor Autoceste Rijeka-Zagreb d.d., Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta d.o.o. i Krešimir Kučko, predsjednik Uprave Croatia Airlines-a d.o.o..