Počinje remont dionice Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Klara

Photo HZ_INFRASTRUKTURA.jpg
U srijedu, 13. ožujka u 8.00 sati počinju pripreme za radove na remontu pružne dionice Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Klara, koji će trajati do 7. travnja 2013. u 18.00 sati, priopćili su iz Hž Infrastrukture.

Tijekom radova na snazi će biti posebna regulacija prometa. Željeznički promet, od kolodvora Velike Gorice do Zagreb Glavnog kolodvora, teći će pomoćnim prijevoznim putem preko kolodvora Zagreb Resnik. Vlakovi će ovom regulacijom voziti od 13. do 17. ožujka 2013. od 8.00 do 14.00 sati te neprekidno od 18. ožujka u 8.00 sati do 7. travnja 2013. u 18.00 sati. 

Za putnike koji koriste stajalište Odra i kolodvor Zagreb Klara vozit će autobusi u kojima će vrijediti HŽ-ove karte za vlak. Umjesto vlakova, od željezničkog kolodvora Velika Gorica preko stajališta Odra do kolodvora Zagreb Klara, također će voziti autobusi, priopćili su iz Hž Infrastrukture.

Putnici će sve potrebne informacije moći dobiti na telefonu informacija 060 333 444, na kolodvorima i na  internetskoj stranici www.hznet.hr. Uprava HŽ Infrastrukture ispričava se putnicima zbog eventualnih poteškoća koje će imati na putovanjima zbog posebne regulacije prometa u vremenskom razdoblju remonta, te moli sve korisnike usluga za razumijevanje.

Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.