Marko Lončarević novi pomoćnik ministra za prometnu infrastrukturu

Photo pm ML 7_13.JPG
Na dužnost pomoćnika ministra Uprave za prometnu infrastrukturu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u utorak će, 16. srpnja, nastupiti Marko Lončarević.

Na prošloj je sjednici Vlada dosadašnjeg pomoćnika ministra za prometnu infrastrukturu Olivera Kumrića razriješila na osobni zahtjev s 15. srpnjem. Gospodin Kumrić će narednih godinu dana boraviti u SAD-u, kao stipendista dvaju prestižnih američkih sveučilišta. Prvo će pohađati specijalistički studij na Harvard Kennedy School u Bostonu u području ekonomskih znanosti, a od jeseni kao Fulbrightov stipendista doktorski studij na prestižnom sveučilištu UC Berkeley u Kaliforniji također u području ekonomije i javno-privatnog partnerstva.

Marko Lončarević dolazi iz Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) gdje je bio član Upravnog odbor i vodio Sektor za investicije. Magistrirao je 2005. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu primjene Balanced Scorecarda-a u hrvatskim poduzećima, a doktorirao 2008. godine na Ekonomskom fakultetu u Rijeci na temu restrukturiranja Hrvatskih željeznica. Posjeduje bogato iskustvo u području restrukturiranja poduzeća u državnom i privatnom vlasništvu. Specijaliziran je za područje strateškog i investicijskog savjetovanja.

Od 2005. do 2010. godine radio je kao poslovni savjetnik za globalnu revizorsku i konzultantsku kuću KPMG. Od 2002. do 2005. godine bio je zaposlenik Končar Elektroindustrije d.d. gdje je sudjelovao u pripremi i operativnoj realizaciji proizvodnje niskopodnih tramvaja za Grad Zagreb. Kao partner u društvu Alfa analitika d.o.o. pružao je podršku investitorima pri pronalasku, analizi, pripremi i implementaciji složenih investicijskih projekata na području Europske unije te Središnje i Istočne Europe. Jedan od začetnika Internet portala invest-connection.com namijenjenog povezivanju investicijskih prilika s potencijalnim investitorima.

Jedan je od istraživača na projektu “Tercijarna logistika – glavni čimbenik uključivanja RH u europski gospodarski sustav”. Objavljivao je radove u znanstvenim časopisima s međunarodnom recenzijom.