Predsjednik Vlade Plenković: Zračna luka Dubrovnik pridonijet će razvoju grada i hrvatskog turizma u cjelini

  • Slika /Vijesti/2017/04 travanj/4 travnja/HinaZLDU.jpg

U nazočnosti predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić danas su u Zračnoj luci Dubrovnik, potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europske unije za nastavak financiranja projekta „Razvoj zračne luke Dubrovnik“.

Uz predsjednika Vlade Plenkovića bila je i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.
 
Premijer Plenković istaknuo je predanost Vlade razvoju prometne infrastrukture, što dokazuje i potpora razvoju Zračne luke Dubrovnik. Podsjetio je i na nedavno otvoreni novi terminal Zračne luke „Franjo Tuđman“, ponovivši koliko je važno da ta vrata Hrvatske u prometnom smislu budu na razini očekivanja brojnih posjetitelja koji dolaze u našu zemlju, od turista do gospodarstvenika. „Pokazujemo da zračimo Hrvatskom 21. stoljeća i u smislu infrastrukturnih objekata u zračnom prometu“, naglasio je.
 
Kazao je da se Zračna Luka Dubrovnik kontinuirano obnavlja te je mnogo učinjeno u prvoj fazi projekta. Podsjetio je da je Hrvatska u fazi kad joj Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ donosi najviše sredstava u financijskom razdoblju 2014.-2020., istaknuvši da je iznos bespovratnih sredstava od 858,56 milijuna kuna izrazito značajan za realizaciju druge faze modernizacije Zračne luke Dubrovnik.
 
Predsjednik Vlade ocijenio je projekt Zračne luke Dubrovnik izuzetno važnim za razvoj grada Dubrovnika, bolju apsorpciju europskih sredstava, kao i razvoj hrvatskog turizma u cjelini jer će omogućiti još veći broj turističkih dolazaka tijekom ljeta.
 
Naglasio je da će se nastaviti s prometnim povezivanjem Dubrovnika i kroz dovršetak projekta autoceste, Jadransko-jonskog koridora te izgradnjom Pelješkog mosta. Naveo je kako Vlada teži ukupnoj, cjelovitoj i integriranoj povezanosti Dubrovnika i Dubrovačko neretvanske županije s ostatkom Hrvatske.
 
„Učinit ćemo maksimum da Dubrovnik, koji je najljepše što hrvatski turizam ima, s ovom uspješnijom, modernijom i kvalitetnijom Zračnom lukom poveća ukupni doprinos turizma u hrvatskom BDP-u“, zaključio je Plenković.

Foto: Vlada RH / Hina

Pisane vijesti | Andrej Plenković