Ministar Oleg Butković boravio u radnom posjetu Krapinsko - zagorskoj županiji

Photo nsl MIN-KZZ 13-11_17.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković boravio je danas u radnom posjetu Krapinsko - zagorskoj županiji, a  radni posjet ministar Butković započeo je u Gradu Krapini sastankom sa županom, Željkom Kolarom, na temu cestovnih i željezničkih projekata, koje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, provodi ili planira na području Županije, posredstvom tvrtki iz resora, poput nastavka izgradnje brze ceste Zlatar Bistrica - Marija Bistrica, ili završetka izgradnje državne ceste između Kumrovca i Zagorskih Sela.

Tijela lokalne i područne vlasti u Županiji ministar je obišao u pratnji državnog tajnika za infrastrukturu, Tomislava Mihotića, predsjednika Uprave Hrvatskih cesta, Josipa Škorića, te člana Uprave HŽ Infrastrukture, Nikole Ljubana.

„Ovaj sastanak uistinu dugo planiramo. Razgovarali smo o mnogim temama, a dotakli smo se i projekta izgradnje II faze spojne ceste od Zaboka do Krapine. Za investiciju su osigurana sredstva te radovi kreću nakon rješavanja imovinsko - pravnih odnosa. Nadamo se da će do kraja ove godine ići natječaj za izvođača radova – istaknuo je ministar Butković.

Posebno zadovoljstvo ministar Butković izrazio je najavljenim investicijama u željezničkom sektoru, odnosno modernizacijom pruge između Zaprešića i Zaboka, a osvrnuo se i na pitanje financiranja županijskih cesta za koje je rebalansom ovogodišnjeg proračuna na razini Republike Hrvatske osigurano dodatnih 100 milijuna kuna. Dio tih sredstava namijenjen je i ŽUC-u Krapinsko - zagorske županije.

Zadovoljstvo današnjim susretom, ali i suradnjom s resornim Ministarstvom, izrazio je i domaćin susreta, župan Krapinsko - zagorske županije Željko Kolar, koji je nakon sastanka s ministrom Butkovićem rekao sljedeće:

„Dogovorili smo nastavak radova na brzoj cesti do Zlatar Bistrice, kao i kontinuitet aktivnosti na cesti između Zagorskih Sela i Razvora. Dionica ima spremnu projektnu dokumentaciju, i u postupku je rješavanja imovinsko - pravnih odnosa.  Radi se o ulaganjima koja su i više nego jasan dokaz uspješne suradnje koju Krapinsko - zagorska županija ima s resornim Ministarstvom“, istaknuo je Kolar.

Dodajmo ovome kako je posjet Krapini ministar Butković iskoristio i za susret s krapinskim gradonačelnikom, Zoranom Gregurovićem.
Nakon Krapine, ministar Butković, zaputio se prema Konjščini, gdje je prisustvovao potpisivanju ugovora za izvođenje radova na obnovi dionice državne ceste DC24, na dijelu između Zlatar Bistrice i Konjščine.
 
Vrijednost Ugovora iznosi 39 milijuna kuna, a potpisali su ga ispred investitora projekta, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić, a u ime odabranog izvođača radova, predsjednik Uprave tvrtke COLAS Hrvatska, Siniša Koščak.