Ministar boravio u radnom posjetu Bjelovarsko - bilogorskoj, Karlovačkoj i Primorsko - goranskoj županiji

Photo nsl MIN-BJ-KA 16-5_17.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je danas sa suradnicima lokacije cestovnih projekta na području Bjelovarsko - bilogorske, Karlovačke i Primorsko - goranske županije.

Radni posjet ministar Butković započeo je u Bjelovarsko - bilogorskoj županiji u Velikom Korenovu na trasi buduće Istočne obilaznice Bjelovara. Obilaznica će u bitnome rasteretiti uže
središte Bjelovara od iznimno gustog tranzitnog prometa koji svakodnevno prolazi gradskim područjem na putu prema Čazmi, Đurđevcu, Velikim Zdencima i Vrbovcu.

Ukupna duljina planiranog građevinskog zahvata iznosi 3,45 km,  a za cestu je izrađen idejni projekt te ishođena lokacijska dozvola.

Ministar se osvrnuo i na izgradnju brze ceste od Farkaševca prema Bjelovaru za koju je tom prilikom rekao: „S obzirom na značaj dovršetka brze ceste koja će spojiti Bjelovar sa Zagrebom i sve probleme koji su se dogodili posljednjih godina, skratili smo rokove za projektiranje koliko je to bilo moguće. Time smo omogućili da radovi na cesti počnu tijekom 2018. godine“, istaknuo je.

Obilazak cestovnih projekata ministar Butković nastavio  je u Karlovačkoj županiji, na području Grada Slunja, gdje je s predstavnicima lokalne samouprave obišao lokaciju budućeg cestovnog mosta na rijeci Korani u naselju Veljun.

Podsjetimo, stari drveni most je još prije tri godine odnijela nabujala rijeka Korana, te je lokalno stanovništvo ostalo prometno odsječeno od ostatka Karlovačke županije.

„Izgradnja mosta u mnogočemu će olakšati život stanovnicima s obje strane rijeke“, istaknuo je ministar Butković te dodao kako postoji mogućnost da izgradnja ovog uistinu važnog
infrastrukturnog objekta započne još ovog ljeta.

Naime, za most su osigurana sredstva Hrvatskih cesta, dobivena je lokacijska dozvola dok je ishođenje građevinske dozvole u tijeku.

Ukupna vrijednost radova na novom armirano-betonskom mostu u Veljunu procijenjena je na iznos od 7,1 milijun kuna, dok će otkup zemljišta temeljem sporazuma financirati Hrvatske ceste.

Obilazak cestovnih projekata ministar Butković završio je u Gorskom kotaru, u naselju Hrvatsko, uz rijeku Kupu na hrvatsko - slovenskoj granici. Ondje je sa suradnicima obišao radove na dionici državne ceste Hrvatsko-Ložac, iznimno važnog projekta kojim će se riješiti prometno povezivanje Kupske doline sa ostatkom goranskog područja.