Ministar Oleg Butković sa suradnicima u radnome posjetu Općini Podstrana

Photo nsl podstrana_16.jpg
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković susreo se danas u sklopu radnog posjeta Općini Podstrana sa općinskim načelnikom Mladenom Bartulovićem te županom Splitsko - dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom.

Na radnome sastanku organiziranome na temu unaprjeđenja i daljnjeg razvoja lokalne prometne infrastrukture sudjelovali su i zamjenik ministra Miro Škrgatić, pomoćnik ministra Mario Madunić te direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Sudionici sastanka posebno su se osvrnuli na rješavanje problematičnih „crnih točaka" na dijelu državne ceste D8 (Jadranska magistrala) kroz Podstranu.

"Evo raspisan je natječaj za izgradnju četiri raskrižja, a razgovarali smo i o potrebi gradnje nogostupa na dionici kroz Podstranu.“. - rekao je ministar Butković te dodao kako Hrvatske ceste pripremaju projekt kojim će se riješiti problem "crnih točaka" na spornoj dionici Jadranske magistrale.

Jedna od tema radnoga sastanka bila je i izgradnja brze ceste Split - Omiš, za koju je, istaknimo, u pripremi studija utjecaja na okoliš te projektiranje dionice. Na prometne gužve i zastoje koji se stvaraju na dionici Jadranske magistrale između Splita i Omiša okupljene je podsjetio i župan Splitsko - dalmatinske županije Zlatko Ževrnja koji je istaknuo kako je brza cesta Split - Omiš, nakon Pelješkog mosta, drugi najvažniji infrastrukturni projekt u državi s obzirom da samo ovom cestom u ljetnom razdoblju prometuje u prosjeku 60.000 vozila.

„Taj se promet svake godine povećava za oko četiri posto, te će, ukoliko se nešto ne poduzme, doživjeti potpuni kolaps. Izgradnja dionice brze ceste stajala bi oko 2,3 milijardi kuna te se nadamo  da će za istu biti osigurana i sredstva iz EU fondova.". - rekao je župan Ževrnja.

Recimo na kraju kako je današnji susret predstavnika Ministarstva s predstavnicima lokalnih i županijskih vlasti iskorišten i za razgovor o pomorskom dobru, uređenju lučke infrastrukture te lukama za javni promet.