Ministar Butković u Šibeniku nazočio potpisivanju Ugovora za realizaciju rekonstrukcije raskrižja D33 i D8 sa lokalnom cestom L65058 - čvor Meterize te obišao gradilište vodičke obilaznice

Photo nsl MIN-SIB 29-8_16.jpg
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković prisustvovao je danas potpisivanju Ugovora o izvođenju Projekta rekonstrukcije raskrižja državnih cesta D33 i D8 sa lokalnom cestom L65058 u Šibeniku - čvor Meterize.

Sporazum je ispred nositelja Projekta i naručitelja radova, Hrvatskih cesta d.o.o. potpisao direktor društva, Josip Škorić dok je u ime izvođača radova, tvrtke Sarađen d.o.o. isti potpisao direktor poduzeća Marko Sarađen.

„Prije svega nekoliko mjeseci dotaknuli smo se pitanja prometne problematike grada Šibenika, među ostalim i čvora Meterize za koji danas potpisujemo Sporazum. Drago mi je što su osim spomenutog čvora u pripremi i čvorovi Rokići i Njivice, projekti na kojima rade Hrvatske ceste - istaknuo je Butković te dodao kako šibenski primjer svjedoči o tome koliko sluha imaju Hrvatske ceste te u kolikoj mjeri ravnomjerno ulažu u državne prometnice, crne točke i uska grla.

„S obzirom na velike potrebe u cijeloj Hrvatskoj, ovo je pokazatelj da se pronalazi volja i snaga kako bi se prometne investicije u Hrvatskoj ravnomjerno realizirale – dodao je ministar Butković.

Današnjem potpisivanju Ugovora nazočio je i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić koji je povodom potpisivanja Sporazuma istaknuo kako Grad Šibenik s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture sustavno radi na rješavanju prometnih problema, kroz ciljana ulaganja u infrastrukturu  državnih cesta na području grada.

Projekt rekonstrukcije raskrižja državnih cesta D33 i D8 sa lokalnom cestom L65058 u Šibeniku vrijedan je ukupno 13.301.008,04 kn (bez PDV-a), a izvođač radova će temeljem potpisanog Sporazuma imati obavezu dovršiti sve infrastrukturne zahvate u okviru Projekta, u roku 12 mjeseci od dana uvođenja u posao, dok su uslugu stručnoga nadzora radova u iznosu od 789.620,00 kn Hrvatske ceste d.o.o. ugovorile s tvrtkom Investinženjering d.d. iz Zagreba.

Na trasi izvođenja radova Hrvatske ceste u suradnji s Gradom Šibenikom prethodno riješile sve imovinsko - pravne odnose, čime su u potpunosti osigurani uvjeti za realizaciju ovoga Projekta.

Ministar Oleg Butković obišao je danas sa vodičkom gradonačelnicom, Brankom Juričev Martinčev te direktorom Hrvatskih cesta, Josipom Škorićem, gradilište zaobilaznice oko Vodica gdje se uvjerio, kako je i kazao, da radovi teku po planu i da će zaobilaznica biti završena do kraja ove godine.

Dionica obilaznice Vodica ukupne je duljine 5.1 km sa spojnicom na postojeću državnu cestu D8, na koju se priključuje netom prije ulaska u poslovnu zonu "Vodice". Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kroz Operativni program Promet 2007 - 2013, uz sufinanciranje u iznosu 85% cijene Projekta, čija ukupna vrijednost iznosi 68.914.821,00  HRK, bez PDV-a, dok je rok dovršetka Projekta šest mjeseci.