Zamjenik ministra Miro Škrgatić u nastupni posjet primio mađarskog veleposlanika

Photo nsl zmMS-MAGY 22-3_16.JPG
Zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, Miro Škrgatić danas je u sjedištu Ministarstva u nastupni posjet primio veleposlanika Mađarske u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Jozsefa Magyara, te savjetnika za gospodarske odnose iz Veleposlanstva Karolya Scherczera.

„Prije svega želio bih Vam poželjeti dobrodošlicu u ime ministra Olega Butkovića i resornoga Ministarstva, te izraziti čast i zadovoljstvo zbog Vašeg posjeta. Današnji susret svakako je odlična prilika za otvaranje i predstavljanje aktualnih i budućih projekata iz resora koje ovo Ministarstvo pokriva, a koji su od iznimnog značaja za Republiku Hrvatsku. Naš cilj svakako je što bolja prometna povezanost, iz čega naravno proizlaze i naši budući planovi i projekti, a to su   rast i razvoj prometne mreže, i pripadajuće infrastrukture, posebice u području željezničkog prometa. Izgradnja željezničke infrastrukture, te širenje željezničke prometne mreže  svakako su zahtjevni projekti, ali istovremeno i izazovi,  a također i područja koja otvaraju mogućnosti buduće suradnje. Projekt nizinske pruge koji bi spajao Luku Rijeka sa Budimpeštom, od velike je važnosti, jer bi se upravo njegovom realizacijom skratilo vrijeme i  put pri transferu roba. Naš cilj svakako je što bolje povezivanje Jadrana sa srednjom Europom.“. - istaknuo je zamjenik ministra Miro Škrgatić.

Na današnjem susretu zamjenik ministra Miro Škrgatić i veleposlanik Mađarske NJ.E. Jozsef Magyar razgovarali su o važnosti koridora Vb i Vc, te o budućim projektima kojima bi se još dodatno mogla unaprijediti prometna povezanost dviju zemalja.s

Također, na sastanku je bilo riječi i o mogućim modelima upravljanja autocestama, od kojih su obje strane kao uspješan izdvojile upravo mađarski model, koji se bazira na elektronskim vinjetama.

Zamjenik ministra Škrgatić rekao  je kako je mađarski model upravljanja autocestama svakako dobar primjer, koji i Hrvatskoj može poslužiti kao koristan smjer u osmišljavanju odgovarajućeg modela za upravljanje hrvatskim autocestama.

Sudionici susreta iskazali su obostrano zadovoljstvo održanim sastankom, te su iskazali otvorenost za buduće suradnje.