Ministar Oleg Butković sa suradnicima u službenom posjetu Splitsko - dalmatinskoj županiji

Photo nsl MIN-STZUP 1-4_16.jpg
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima posjetio je Splitsko - Dalmatinsku županiju gdje se susreo sa županom Zlatkom Ževrnjom, zamjenicima župana, saborskim zastupnicima s područja Županije te s predstavnicima javnih i župnijskih poduzeća i ustanova.

U okviru službenoga posjeta ministar Butković i župan Ževrnja u sjedištu Županije održali su radni sasatanak na kojemu su razgovarali o aktualnim problemima na županijskoj razini kao i o prijedlozima rješavanja problema u suradnji sa resornim Ministarstvom, uz poseban osvrt na prometnu infrastrukturu i projekte koji su u realizaciji ali i u planu izgradnje. Značajna tema razgovora ministra Butkovića sa domaćinima bili su aktualni, ali i planiranim projekti te otvorenja pitanja unutar djelokruga upravljanja pomorskim dobrom i morskim lukama na području Splitsko - dalmatinske županije, ako i o pitanjima sigurnosti plovidbe na području nadzora Lučke kapetanije Split.

Uz ministra Butkovića u službenome posjetu Splitsko - dalmatinskoj županiji sudjelovali su pomoćnica ministra Jadranka Fržop, koja vodi Upravu pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra, pomoćnik minsitra Alen Gospočić, ispred Uprave cestovnog i željezničkog prometa i infrastrukture i pomoćnik minstra Mario Madunić, koji je resorski zadužen za Upravu prometne inspekcije te predstavnici poduzeća i ustanova koja posluju na području Županije.

Nakon radnog sastanka u sjedištu Splitsko - dalmatinske županije, ministar Oleg Butković izrazio je zadovoljstvo zaključcima sastankana kojemu je otvoren niz pitanja u cilju razvojnih potencijala županije.

"U vezi ceste Split - Omiš, svima nam je stalo da se što prije završi, za godinu do godinu i pol bit će riješena dokumentacija. Ide se i u projekt ceste Zagvozd - Imotski, kao i sinjske zaobilaznice. Raduje me primjer Zračne luke Split koja je iz svojih sredstava krenula u investiciju. U okviru teme pomorstva, odnosno pomorskoga dobra i sigurnosti plovidbe razgovarali smo o problemima vezanim uz pomorsko dobro ali i pitanjima kako pomoći lučkim ispostavama kojima nedostaje 17 lučkih kapetana i inspektora što će mo pokušati riješiti što bržom procedurom i novim zakonom o lučkim kapetanijama.". - rekao je ministar Butković.


Ministar Oleg Butković sa suradnicima i u društvu župana Zlatka Ževrnje te splitskoga gradonačelnika Ive Baldasara obavio je obilazak infrastrukturnih radova na vanjskim vezovima splitske Luke te gradilište mosta Čiovo, čime je ministar Butković ujedno i zaključio svoj službeni posjet Splitsko - dalmatinskoj županiji.