Zamjenik ministra Miro Škrgatić u nastupni posjet primio veleposlanicu Republike Francuske

Photo nsl ZM-FRAV 31-3_16.JPG
Zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Miro Škrgatić primio je danas u sjedištu Ministarstva u nastupni posjet veleposlanicu Republike Francuske u Republici Hrvatskoj NJ. E. Michele  Boccoz. Sastanku su ispred Veleposlanstva Republike Francuske prisustvovali i Barbara Jadrijević Petrović, savjetnica za gospodarska pitanja te David Gabelica, savjetnik za vanjsku trgovinu.

Nakon srdačnog pozdrava i izraza dobrodošlice, zamjenik ministra Miro Škrgatić ukratko je predstavio strukturu ministarstva te istaknuo kako se radi o jednom od najvećih resora u Republici Hrvatskoj koje je nadležno za obavljanje širokog spektra poslova iz područja pomorstva, prometa i infrastrukture.

Tijekom predstavljanja rada Ministarstva poseban je naglasak stavljen na tvrtke iz resora, kako one u stopostotnom državnom vlasništvu, tako i one u pretežitom državnom vlasništvu, koje ostvaruju dobre poslovne rezultate i u čijoj vlasničkoj strukturi sudjeluju upravo francuske kompanije.

„Namjera Ministarstva jest učiniti iskorak i pronaći rješenja za poboljšanjem poslovanja državnih tvrtki koje se nalaze u procesu restrukturiranja, stoga molimo za pomoć i primjere dobre prakse.“. - kazao je zamjenik ministra Škrgatić.

Također, istaknuo je kako postoji veliki prostor za buduću suradnju između Hrvatske i Francuske te naveo strateške projekte koji bi mogli biti privlačni francuskim tvrtkama na međunarodnim javnim natječajima poput izgradnje Pelješkog mosta, rekonstrukcije pruge Rijeka - Botovo, izgradnje novog krčkog mosta i novog terminala ili izgradnje kanala Dunav - Sava.

Veleposlanica Republike Francuske u Republici Hrvatskoj NJ. E. Michèle Boccoz zahvalila se na prijemu i iscrpnom predstavljanju djelokruga rada ministarstva te dodala kako su Hrvatska i Francuska članice Europske unije koje trebaju međusobno surađivati kroz stalnu razmjenu iskustava i znanja.

Isto tako, naznačila je kako postoji snažan interes francuskih kompanija za poslovanjem u Republici Hrvatskoj te pritom istaknula odlična iskustva s hrvatskom operativom kao i otprije stečeni ugled na velikim projektima, poput uspješne suradnje na izgradnji novog terminala Zračne luke Zagreb.

Zaključno, na sastanku je bilo riječi i o sudjelovanju na konferenciji u Parizu 4. srpnja ove godine i predstavljanju projekata iz područja infrastrukture i prometnog povezivanja, mogućnostima koje nude fondovi Europske unije i budućoj suradnji u vidu organiziranja edukacija i seminara.