Objavljen poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u postupku restrukturiranja društva Pružne građevine d.o.o., tvrtke kćeri HŽ Infrastrukture

Photo HZ_INFRASTRUKTURA.jpg
Program restrukturiranja HŽ Infrastrukture koji je donesen krajem lipnja 2012. provodi se prema gantogramu  zacrtanih aktivnosti.  Nakon što je tijekom prošle i ove godine provedeno spajanje pojedinih društava kćeri unutar HŽ Infrastrukture, kao  jedna od aktivosti predviđena je i privatizacija društva Pružne građevine.

Nakon što su obavljene sve pripreme, danas je u jednim dnevnim novinama objavljen poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u postupku restrukturiranja društva Pružne građevine d.o.o., tvrtke kćeri HŽ Infrastrukture, a do subote očekuje se i objava nadmetanja u Financial Timesu.

Riječ je o prodaji 100-postotnoga poslovnog udjela u društvu Pružne građevine d.o.o. putem otvorenoga međunarodnog postupka prikupljanja ponuda koji će biti proveden u dva kruga. U prvome krugu koji traje do 17. siječnja predviđeno je dostavljanje neobvezujućih ponuda. Najkvalitetnijim ponuditeljima dostavit će se poziv za provedbu due dilligancea i dostavu obvezujućih ponuda, a okončanje postupka prodaje društva planirano je za početak lipnja 2014.

Cilj restrukturiranja jest stvaranje uspješnoga trgovačkog društva za specijalizirane radove na tržišnim principima te postavljanje viših standarda poslovanja, odnosno otvaranje širih mogućnosti poslovanja na međunarodnome tržištu specijalnih građevinskih usluga.

Inače, privatizacija društva Pružne građevine d.o.o. predviđena je Drugim izmjenama i dopunama Programa restrukturiranja HŽ Infrastrukture d.o.o. od 28. lipnja 2013. godine. Odluka o pokretanju aktivnosti radi privatizacije društva donesena je 4. srpnja, a na nju je 15. srpnja 2013. suglasnost dao i ministar u funkciji Skupštine društva HŽ Infrastruktura d.o.o..

Državni ured za upravljanje državnom imovinom dao je 25. rujna 2013. svoju suglasnost na Odluku Uprave HŽ Infrastrukture. Na prethodno dobivene suglasnosti i mišljenja  Uprava HŽ Infrastrukture d.o.o. pokrenula je postupak prodaje u cijelosti jednoga poslovnog udjela.

Ugovor o kupoprodaji poslovnog udjela sadržavat će i određene klauzule vezane uz postupke utvrđivanja i zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenika.