Zbog orkanskih udara bure i opasnosti za korisnike HAC privremeno obustavio prometovanje po A1, velebitskom dionicom te dvosmjerno od Šibenika do Vrpolja zbog požara

Photo VItic_Kockica.jpg
Hrvatske autoceste d.o.o. zbog jakih udara bure tijekom cijeloga jučerašnjeg dana, a koji su oko 16.00 sati pojačali do razine orkanskih, posebno na dionici A1 Marune - Maslenica gdje je izmjerena brzina vjetra prelazila 132 km/h, donijeli su odluku o privremenoj obustavi prometa autocestovnom dionicom od čvora Sveti Rok u smjeru juga do Posedarja i povratno, od čvora Zadar II u smjeru sjevera do čvora Posedarje, a s ciljem zaštite života i imovine krisnika autoceste A1, zbog čega je sav promet preusmjeren obilazno državnim cestovnim pravcima.

Uspostavljena zabrana prometovanja i dalje je na snazi osim za I. skupinu vozila, za koju su Hrvatske autoceste d.o.o. u koordinaciji sa Prometnom policijom Zadar danas, 16. srpnja u 11.00 sati ukinule zabranu prometovanja navedenom dionicom, no uz ograničenja brzine i pojačan policijski nadzor prometa dok god su na snazi izdana upozorenja Državnog hidrometeorološkg zavoda, koji je potvrdio da su zabilježeni orkanski udari bure na navedenoj dionici autoceste najsnažniji u posljednjih 12 godina.
 
Tijekom jučerašnjeg dana Hrvatske autoceste obustavile su prometovanje u oba smijera na dionici A1 od čvora Šibenik do čvora Vrpolje zbog stihijskog požara u neposrednoj blizini autoceste, zbog čega se promet prusmjeravao obilazno na državne ceste.
 
Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture korisnicima autocesta zahvaljuje na razumijevanju zbog privremeno uvedenih neizbježnih mjera izvanredne regulacije promets koje posredno otežavaju prometovanje ali u prvome redu za cilj imaju sigurnost svih sudionika u prometu.