Ministar Oleg Butković sudjelovao na prigodnoj svečanosti uvođenja u posao odabranog izvođača radova obnove dionice državne ceste Smilčić – Pridraga

Photo nsl MIN-HC ZDZ 9-3_17.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovao je danas na svečanosti obilježavanja početka radova u okviru Projekta obnove dionice državne ceste DC502 Smilčić – Pridraga.

Uz  resornog ministra Butkovića svečanosti su prisustvovali i državni tajnik za infrastrukturu, Tomislav Mihotić te pomoćnici ministra, Alen Gospočić i Josip Bilaver.

„Hrvatske ceste u ovom trenutku ulažu u Zadarsku županiju sto milijuna kuna - uskoro počinju radovi na podvožnjaku ispod rulne staze zadarske Zračne luke, prometnici kroz Zadar, zatim u Posedarju i Sukošanu, te drugim infrastrukturnim objektima.". - istaknuo je povodom današnjeg početka radova ministar Oleg Butković.

„Budući da je Hrvatska svoju autocestovnu infrastrukturu većim dijelom izgradila, preostaje nam obnova državnih cesta. Mislim da su ovo jako dobri projekti zbog lokalnoga stanovništva, ali i zbog činjenice da je ovo alternativni pravac u slučaju zatvaranja autoceste, tako da mislim da je ovo veliki dan za sve ljude ovdje.“. -  dodao je ministar Butković.

S detaljima projekta prisutne je upoznao direktor Hrvatskih cesta, Josip Škorić koji je u ime naručitelja radova iznio glavne značajke zahvata te dodao: „U idućih šest mjeseci bit će obnovljeno gotovo devet kilometara prometnice, a vrijednost radova na dionici iznosi nešto više od 16 milijuna kuna. Obnovom ove ceste osigurat će se kvalitetni zaobilazni pravac u slučaju bure ili drugih nepredvidljivih događanja na autocesti A1“, rekao je Škorić.

Podsjetimo, projekt obnove dionice državne ceste DC502 u duljini od 8.85 kilometara uključuje radove ojačanja kolničke konstrukcije, uređenja postojećih i izgradnju novih autobusnih stajališta te obnovu oborinske odvodnje. Također, projektom je predviđena izgradnja potpuno novih nogostupa u naseljima Pridraga i Smilčić.

Istaknimo na kraju kako je projektant radova obnove dionice ceste DC502  tvrtka Ingris d.o.o. iz Zadra, a izvodit će ih tvrtka Sarađen d.o.o., uz predviđeni rok realizacije od 6 mjeseci, od dana uvođenja izvođača u posao. Nadzor nad izvođenjem radova obavlja tvrtka IGH d.d. iz Zagreba.