Ministar Oleg Butković obišao infrastrukturne radova na području Osječko - baranjske županije i Grada Osijeka

Photo nsl MIN-HC PJOS 8-7_16.jpg
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je danas radove na cestovnoj infrastrukturi Grada Osijeka i Osječko - baranjske županije.

Infrastrukturne projekte osječkoga područja obišli su i pomoćnici ministra Jure Šarić i Marijo Klement te Josip Škorić, direktor Hrvatskih cesta.

Kako bi se pobliže upoznali sa stanjem cestovne i željezničke infrastrukture na području Grada i Županije ministar Butković i suradnici održali su radni sastanak s gradonačelnikom Grada Osijeka Ivicom Vrkićem i Draganom Vulinom, zamjenikom župana Osječko - baranjske županije, gradskih i županijskih tijela, službi te javnih tvrtki nadležnih za urbanizam, graditeljstvo, komunalno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša.

Nakon sastanka s vodstvom Grada i Županije ministar Butković je rekao kako će samo ove godine Hrvatske ceste u cestovnu infrastrukturu Osječko - baranjske županije uložiti oko 80 milijuna kuna. Uz to, nastavit će se aktivnosti na izgradnji hrvatske dionice međunarodnog prometnog 5C koridora.

„Najveći objekt na dionici, most na Dravi kod Osijeka, biti će dovršen u rujnu. Istodobno, odvijaju se  radovi na izgradnji dionice od čvora Osijek do mosta Drava, dok ćemo idući tjedan s predstavnicima Vlade BiH potpisati ugovor o izgradnji mosta kod Svilaja. Preostaje nam još dionica prema Mađarskoj koju zajedno s Mađarskom treba kandidirati za sredstva EU.“. - rekao je ministar Butković.

Od ostalih investicija na području Osječko - baranjske županije ministar je najavio rekonstrukciju sjevernog kolnika južne osječke obilaznice te obnovu državnih cesta na području Đakovštine.

U sklopu obilaska infrastrukturnih projekata na osječkome području ministar Butković je sudjelovao na obilježavanju početka radova na „Čvorištu Trpimirova“. Investicija obuhvaća rekonstrukciju državne ceste D518 na dijelu od raskrižja s Divaltovom ulicom do čvorišta s državnom cestom D2. Vrijednost radova na čvorištu iznosi 5.795.390,47 kn (bez PDV-a).

Okupljene je sa investicijom upoznao direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić, koji je ispred investitora projekta kazao kako obnova obuhvaća 452 m ceste te izgradnju turbo-rotora na križanju kod sportske dvorane "Gradski vrt".

„Realizacijom ovoga projekta smanjit će se prometna zagušenja u vrijeme održavanja manifestacija u sportskoj dvorani.“. - dodao je Škorić.

Recimo na kraju kako je posjet Osječko - baranjskoj županiji i Gradu Osijeku ministar Butković završio u Zračnoj luci Osijek gdje je s direktorom Domagojem Marinićem održao kraći sastanak na temu poslovanja ZL Osijek.