Otvorene financijske ponude za odabir izvođača Studije sustava elektroničke naplate cestarina

Photo demerje-naplata.jpg
U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, danas su otvorene financijske ponude u procesu odabira izvođača Studije sustava elektroničke naplate cestarina. Sukladno propozicijama natječaja, ukupno su pristigle četiri tehničke i financijske ponude:
  • Zajednica ponuditelja Ernst & Young savjetovanje Hrvatska i Ernst & Young GmbH Njemačka,
  • Ponuditelj MultiContract Consulting iz Madžarske,
  • Ponuditelj IDOM Consulting iz Španjolske,
  • Ponuditelj CGI Czech Republic iz Češke Republike.
Nakon završene ocjene tehničkih ponuda u kojima je utvrđeno da dva ponuđača zadovoljavaju tehničke uvjete, povjerenstvo je provelo drugi krug u kojem je izvršeno javno otvaranje financijskih ponuda zajednice ponuditelja Ernst & Young savjetovanje Hrvatska i Ernst & Young GmbH Njemačka i ponuditelja IDOM Consulting iz Španjolske. Oba ponuđača su ponudila projektne timove formirane od domaćih i stranih stručnjaka.

Vrijednost financijskih ponuda:
  • Zajednica ponuditelja Ernst & Young savjetovanje Hrvatska i Ernst & Young GmbH Njemačka 1.124.080,00 eura
  • Ponuditelj IDOM Consulting, Engineering, Architecture SAU iz Španjolske 875.526.43 eura

Procedura odabira savjetnika provodi se uz suglasnost Svjetske banke i sukladno proceduri (QCBS - Quality and Cost Based Selection) vrednovanja koja se sastoji od 8 koraka. Konačni odabir savjetnika za izradu Studije sustava elektroničke naplate cestarina, koji se provodi u sklopu Projekta modernizacije i restrukturiranja cestovnog sektora RH, očekuje se početkom srpnja.