Počinje remont dionice Zagreb Borongaj – Dugo Selo

Photo HZ_INFRASTRUKTURA.jpg
Radovi na kapitalnome remontu dionice Zagreb Borongaj – Dugo Selo duge 16 km, počinju u ponedjeljak, 23. rujna u 4 sata.

Riječ je o dionici na kojoj se križaju glavni međunarodni i unutarnji prometni koridori i kojom teče intenzivan prigradski željeznički prijevoz (na dionici pruge Zaprešić – Zagreb Glavni kolodvor – Dugo Selo) te će radovi uvelike utjecati na protok željezničkog prometa na cijelome zagrebačkom čvorištu te na kvalitetu usluge u putničkome prijevozu.

Vrijednost tih opsežnih radova iznosi 230 milijuna kuna, a trebali bi biti završeni u ljeto 2014. godine. Nakon remonta najveća brzina vlakova na toj dionici iznosit će 140 km/h. Time će se na toj relaciji skratiti trajanje putovanja, a samo putovanje bit će udobnije i sigurnije.

Radovi će se izvoditi u nekoliko faza i za svaku je utvrđena posebna organizacija prijevoza putnika. U svakoj od faza bit će zatvoren po jedan kolosijek na toj dvokolosiječnoj pruzi, zbog čega će protok vlakova biti ograničen, a promet će teći otežano, uz određena kašnjenja.

U prvoj fazi, koja će trajati od 23. rujna do 18. listopada, svi vlakovi gradsko-prigradskog prijevoza vozit će po voznome redu od Savskog Marofa do Sesveta i obratno.

Na dionici od Sesveta do Dugog Sela i obratno putnici će se prevoziti ili u sklopu daljinskih vlakova (brzi vlakovi zaustavljat će se i u stajalištu Sesvetski Kraljevec) ili autobusima koji će na relaciji Dugo Selo – Sesvetski  Kraljevec – Sesvete i obratno voziti sljedećim ritmom:
  • od 5.00 do 9.00 sati – svakih 10 minuta
  • od 9.00 do 13.00 sati – svakih 20 minuta
  • od 13.00 do 17.00 sati – svakih 10 minuta i
  • od 17.00 do 24.00 sata – svakih 30 minuta.
Putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.

Više informacija o posebnoj regulaciji prometa putnici će moći dobiti na internetskoj stranici www.hzinfra.hr, na telefonskom broju 060 333 444 i u kolodvorima.

Uprava HŽ Infrastrukture ispričava se putnicima zbog poteškoća s kojima će se susretati tijekom putovanja zbog posebne regulacije prometa tijekom remonta te moli sve korisnike željezničkih usluga za razumijevanje jer radovi se izvode da bi putnici putovali udobnije, brže i sigurnije, priopćeno je iz HŽ Infrastrukture.