Ministar Oleg Butković obišao završne radove na dionici državne ceste D523

Photo nsl MIN-HC SMRIKA 1-7_16.jpg
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković obišao je danas završne radove na državnoj cesti D523, od raskrižja Šmrika do uklapanja u dionicu Sv. Kuzam - Križišće, a  u pratnji  svog pomoćnika Maria Madunića, direktora Hrvatskih cesta, Josipa Škorića, te predstavnika izvođača radova.

Projektom rekonstrukcije državne ceste D523 uređen je četvrti cestovni kolnički trak od raskrižja Šmrika do spoja na cestovnu dionicu Sv. Kuzam - Križišće, s ciljem povećanja protočnosti prometa između novoizgrađene dionice do novoizgrađenog čvora Šmrika. Ukupna vrijednost investicije je oko 7,1 milijuna kuna.

„Prije svega želio bih se zahvaliti Hrvatskim cestama kao investitoru, tvrtki Viadukt kao izvođaču, te svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Naime, riječ je o vrlo važnom projektu koji će svakako pozitivno utjecati kako na prometni, tako i na turistički aspekt ovog područja, posebice za vrijeme ljetnih mjeseci, kada nam dolazi značajan broj turista, te će svakako doprinijeti da se ne stvaraju gužve na spomenutom području. S obzirom da je Hrvatska turistička zemlja, projekti prometne infrastrukture izuzetno su značajni za postizanje povećanja kvalitete ukupne turističke ponude.“. - istaknuo je ministar Oleg Butković.
Prilikom obraćanja prisutnima ministar Butković također se osvrnuo i na druge infrastrukturne projekte u Primorsko - goranskoj županiji, te najavio kako će za desetak dana biti gotova studija izvodljivosti za isto tako jednu od najznačajnijih cesta - D 403, a tom prigodom također je najavio za slijedeći tjedan raspisivanje natječaja za studiju izvodljivosti i zaobilaznice Novog Vinodolskog, kao dijela jadransko-jonske autoceste, tj.dionice Križišće - Žuta Lokva.

U završnom dijelu svog obraćanja prisutnima ministar Butković izrazio je zadovoljstvo zbog realizacije infrastrukturnih pojekata u planiranim vremenskim okvirima, te istaknuo kako bez obzira što je trenutno aktualna tehnička vlada, projekti idu, dokumentacija se radi i naravno da je to nešto što se ne smije zaustaviti.

Nakon obilaska dionica je puštena u promet u punom profilu.