Ministar Siniša Hajdaš Dončić na otvaranju ponuda za izvođača radova na izgradnji mosta kopno-otok Čiovo

Photo otvaranje_ponuda_Ciovo_NSL.JPG
Danas je u prostorijama Hrvatskih cesta održano javno otvaranje ponuda prispjelih na natječaj za odabir izvođača za izvođenje radova na izgradnji mosta kopno – otok Čiovo s pristupnim cestama i instalacijama. Otvaranju su uz predstavnike ovlaštenih naručitelja i ponuditelja, prisustvovali i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, predsjednik uprave Hrvatskih cesta Edo Kos, te članovi uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža i Nenad Maljković.

Na natječaj se javilo ukupno osam ponuđača i to: A-HID iz Mađarske koji je ponudio cijenu od 283.179.854,10 milijuna kuna (s PDV-om), Integral inženjering iz Laktaša (BiH) s ponudom od 157.594.437,93 milijuna kuna (s PDV-om), Zajednica ponuditelja DSC i Stavokov iz Slovačke s ponudom od 165.880.337,11 milijuna kuna (s PDV-om), Zajednica ponuditelja Strabag AG i Skladgradnja d.o.o. s ponudom od 160.492.980,99 (s PDV-om), Swietelsky iz Austrije putem podružnice u Hrvatskoj s ponudom od 180.921.644,29 milijuna kuna (s PDV-om), Brodosplit - Holding s ponudom od 155.402.057,93 milijuna kuna (s PDV-om), Zajednica ponuditelja Zagreb Montaža i ZM-Montag s ponudom od 222.446.741,01 milijuna kuna (s PDV-om), te Viadukt s ponudom od 161.888.677,19 milijuna kuna (s PDV-om).

Govoreći o važnosti ovakvih i sličnih projekata, ministar Siniša Hajdaš Dončić istaknuo je ulogu prihoda od trošarina na gorivo koji će u predstojećem razdoblju biti usmjereni na izgradnju cestovnih projekata, među ostalim i ovog.
 
Predstavnici Hrvatskih cesta izrazili su zadovoljstvo s odazivom ponuditelja te naglasili kako se odmah započinje s evaluacijom pristiglih ponuda.

Podsjetimo, izgradnjom mosta omogućit će se bolja povezanost otoka Čiova s kopnom, poboljšat će se veza sa splitskom zračnom lukom te obližnjim autocestovnim čvorištima te razriješiti problem velike prometne zagušenosti postojećeg mosta, a koja ugrožava zaštićenu povijesnu jezgru grada Trogira. Projektom će se povećati sigurnost prometa i skratiti vrijeme putovanja ali i pružiti potpora regionalnom razvoju te gospodarskim aktivnostima otoka Čiova, grada Trogira i Splitsko-dalmatinske županije.