Državna tajnica Maja Markovčić Kostelac na obilježavanju Dana Općine Hum na Sutli

Photo NSL DT HS 25-04_18.jpg
Državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac sudjelovala je u svojstvu izaslanika Predsjednika Vlade Republike Hrvatske na obilježavanju Dana Općine Hum na Sutli.

Na prigodnoj svečanosti kojom je ova zagorska općina obilježila svoj 25. rođendan prisustvovali su i načelnik Općine Zvonko Jutriša, župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar, te izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora Žarko Tušek.

Svečana prigoda iskorištena je za podsjećanje na mnogobrojne komunalne projekte koji su u proteklome razdoblju realizirani na području općine.

Posebno su pritom izdvojeni radovi na uređenju općinske prometne infrastrukture, kao i dosad realizirani projekti obnove i izgradnje državnih cesta, a na koje se u svojem govoru osvrnula i državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac.

Tako je samo za uređenje 3,2 kilometra državne ceste DC 206 Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u 2018. godini osiguralo 15 milijuna kuna.

Također, najavljen je i skorašnji početak radova na izgradnji industrijske ceste kroz poslovnu zonu Drajža, radovi na izgradnji državne ceste između graničnih prijelaza Hum na Sutli i Mali Tabor te nastavak radova na rekonstrukciji državne ceste prema Druškovcu.

O važnosti prometne povezanosti govorio je i načelnik Općine Zvonko Jutriša koji je podsjetio kako je samo u proteklome razdoblju na području Huma na Sutli obnovljeno i uređeno više od 25 kilometara državnih i županijskih cesta.

Posebno je pritom izdvojena rekonstrukcija željezničke pruge od Đurmanca do hrvatsko-slovenske granice, čime je ova zagorska općina dodatno poboljšala svoj prometni položaj.