Održan 11. Sektorski nadzorni odbor za IPA Operativni program Promet

Photo nsl OK SMC 23-11_12.jpg

Jedanaesti sastanak Sektorskog nadzornog odbora za komponentu IIIa Promet programa IPA održan je danas u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, uz supredsjedanje  Olivera Kumrića, pomoćnika ministra i čelnika Operativne strukture, i Elene Grech, voditeljice Odjela u Općoj upravi za regionalnu politiku Europske komisije.

Trenutno je ugovoreno 17 ugovora ukupne vrijednosti 70.671.508,98 eura, od čega je dovršeno ukupno šest ugovora ukupne vrijednosti 1.184.130,00 eura. Istaknu to je kako će do kraja 2012. godine biti ugovoren još jedan ugovor ukupne vijednosti 6.200.000,00 eura, tako da će ukupni iznos svih ugovora ugovorenih do kraja 2012. godine iznositi 76.871.508,98 eura, što je 55,85 %  ukupne vrijednosti Operativnog programa.

Predstavnici provedbenih tijela, SAFU-a i HŽ Infrastrukture d.o.o., predstavili su stanje projekata po prioritetnim osima u sklopu Operativnog programa Promet 2007. – 2013., koji se odnose na željezničke projekte, unutarnje plovne putove i tehničku pomoć.

Predstavnici Europske komisije izrazili su zadovoljstvo provedbom svih aktivnosti u sklopu Operativnog programa Promet po svim prioritetnim osima, Prioritetna os 1 - Unaprjeđenje željezničkog sustava u Hrvatskoj, Prioritetna os 2 - Unaprjeđenje sustava unutarnje plovidbe u Hrvatskoj, Prioritetna os 3 - Tehnička pomoć, te su izrazili zadovoljstvo održanim aktivnostima na praćenju i promicanju projekata u sklopu Operativnog programa.

Naglašena je važnost pravovremenog obavještavanja javnosti o svim aktivnostima kao i potreba za stalnim usavršavanjem djelatnika. Zaključno je dana puna podrška načinu provedbe Operativnog programa i istaknuto je zadovoljstvo uspjehom u apsorpciji sredstava prema planiranoj dinamici.

Na sastanku su također sudjelovali Matija Derk, pomoćnik ministra u MRRFEU i nacionalni koordinator za program IPA, predstavnici Europske komisije, Delegacije Europske unije u Zagrebu, ARPA-e (Agencija za reviziju sustava i programa Europske unije), Agencije za vodne putove, lučkih uprava unutarnjih voda, kao i ostali članovi Odbora.

Na kraju sastanka dogovoreno je da će se idući 12. sastanak Sektorskog nadzornog odbora održati u lipnju 2013. godine.