3. Dani EU fondova: O novim projektima prometne infrastrukture za aplikaciju na kohezijske i strukturne fondove

Photo nsl minSHDoncic DEF 10_12.jpg
U hotelu Sheraton u Zagrebu u ponedjeljak i utorak organizirani su 3. Dani EU fondova, manifestacija koja posjetiteljima nudi besplatnu edukaciju i informiranje o ovoj iznimno važnoj i aktualnoj tematici za Republiku Hrvatsku.

Događaj je svečano otvorio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić, koji je u svom obraćanju naglasio kako građani od članstva u Europskoj Uniji ponajprije očekuju gospodarski oporavak i ubrzani razvoj, što znači i više sredstava za razvojne projekte.

'Iz strukturnih i Kohezijskog fonda od druge polovice 2013. do kraja 2020. godine možemo računati na otprilike 10 milijardi eura europskog novca, što je cijeli jedan dodatni proračun Republike Hrvatske. Zbog toga je važno imati zalihu dobro pripremljenih i zrelih projekata koji će našim regijama donijeti optimalnu korist' istaknuo je Grčić.

Veleposlanik Paul Vandoren, šef Delegacije EU u RH naglasio je važnost da se državna tijela konzultiraju s relevantnim partnerima oko strateškog planiranja, te pohvalio ovu manifestaciju u smislu informiranja i motiviranja krajnjih korisnika fondova.

Otvorenju Dana EU fondova prisustvovali su potpredsjednik Vlade Neven Mimica, ministri Siniša Hajdaš Dončić i Predrag Matić, predstavnici ministarstava, veleposlanici, saborski zastupnici, župani te brojni drugi uzvanici.

U dva dana ove manifestacije, posjetitelje će stručnjaci informirati o EU fondovima putem 10 info pultova podijeljenih na sektore te devet predavanja koji tretiraju pripremu i prijavu projekata.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture na svojem infopultu prezentira realizaciju dosadašnjih projekata iz Operativnog programa za promet te projekte za koje će, posebice u području željezničke infrastrukture, aplicirati prema kohezijskim i strukturnim fondovima. 
FOTOGALERIJA