HAC ONC osigurao preko 20 tisuća bočica vode u slučaju prometnog zastoja u subotu

Photo HAC-VODA_16.jpg

Hrvatske autoceste održavanje i naplata cestarine d.o.o (HAC ONC) organizirati će ove subote u slučaju većih prometnih zastoja i gužvi podjelu bočica s vodom duž glavnih autocestovnih pravaca u Hrvatskoj.

Za tu je svrhu HAC ONC osigurao preko 20 tisuća bočica koje će se u slučaju zastoja i blokada prometa na cestama dijeliti na ulazu Lučko, Sveta Helena, Rupa i Sveti  Rok.

Podsjetimo, visoke ljetne temperature na duljim putovanjima bitno utječu na umor vozača te stoga molimo sve korisnike autocesta da na put ponesu dovoljno tekućine kako bi se pripremili na eventualno čekanje u kolonama.

Također, savjetujemo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranicama www.hac.hr, www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali  alternativni pravac putovanja.

Kako bi svi korisnici autocesta bili pravovremeno informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, molimo ih da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS).

Za sve dodatne informacije korisnicima stoje na raspolaganju i besplatni info telefoni 0800 0422 ili 0800 0111.


Zbog sve  učestalijih prometnih nesreća na autocestama molimo vozače na dodatni oprez te ističemo važnost praćenja  prometne signalizacije kao i poruka na info-displejima o uvjetima na cesti te ograničenju brzine na pojedinim dionicama autoceste kao i obavijesti o eventualnim obilascima te alternativnim pravcima. Još jednom želimo podsjetiti  da nam je zajednički cilj sigurnost svih sudionika u prometu, te apeliramo na strpljenje vozača i razumijevanje svih korisnika autocesta.