Ministar Oleg Butković sa suradnicima posjetio Vukovarsko-srijemsku županiju

Photo nsl MIN-LVU 29-2_16.JPG
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković posjetio je Vukovarsko - srijemsku županiju te je se tom prilikom susresti sa županom Božom Galićem i gradonačelnicima županijskih gradova Zvonimirom DragunomJosipom ŠarićemMladenom Karlićem i Davorom Miličevićem.

U okviru službenoga posjeta ministar Butković, župan Galić i gradonačelnici održali su radni sasatanak na temu željezničkog i riječnog prometa na području Vukovarsko - srijemske županije, odnosno o projektu izgradnje višenamjenskoga kanala "Dunav - Sava".

Uz ministra Butkovića u službenome posjetu Vukovarsko - srijemskoj županiji sudjelovali su zamjenik ministra Miro Škrgatić i Jadranka Fržop, pomoćnica ministra u Upravi pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra te Renata Suša, predsjednica Uprave HŽ Infrastrukture. Sastanku u Županiji također je nazočio i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević.

"Svi veliki infrastrukturni projekti u Vukovarsko - srijemskoj županiji, od pripreme dokumentacije za početak gradnje višenamjenskog kanala Dunav - Sava do nastavka izgradnje vinkovačke zaobilaznice i Šokačke magistrale, kojom se na najkraći način povezuje Vukovar s izlazom na autocestu Zagreb - Lipovac kod Vrbanje, ići će u realizaciju ove godine.". - rekao je ministar Butković.

MInistar i sudionici sastanka detaljnije su obradili i pitanje željezničkog koridora X. koji je u posljednje vrijeme pao u drugi plan zbog projekta izgradnje nizinske pruge. "Ove godine ide projekt modernizacije i elektrifikacije pruge Vinkovci - Vukovar vrijednosti 55 milijuna eura. Raspisati će se natječaj i početi s radovima te s izradom potrebne dokumentacije da taj dio spojimo s Dugim Selom jer je činjenica da je taj dio X. koridora Hrvatskoj prevažan i tu ćemo staviti u šestu brzinu.". - poručio je ministar Butković po završetku sastanka.
Župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo održanim sastankom i početkom realizacije za Vukovarsko - srijemsku županiju važnih projekata te je također rekao kako se nada da će i Grad Vukovar uskoro postati povezan autocestom Zagreb - Lipovac sa ostatkom države.

Nakon sastanka u Županiji ministar je u pratnji domaćina posjetio Luku Vukovar, a potom su u Drenovcima nazočili sastanku na kojem je bilo riječi o aktualnoj situaciji i tijeku obnove na području koje je bilo poplavljeno, čime je okončan službeni radni posjet Vukovarsko - srijemskoj županiji.