Ministar Hajdaš Dončić na prvom Invest forumu u Opatiji

Photo nsl minSHDoncic INV-F RI 23-11_12.jpg
„U pokretanju investicijskih ciklusa u prometnoj infrastrukturi značajna ulaganja dogodit ce se u željezničkoj, za čiju izgradnju i modernizaciju do 2018. godine planiramo uložiti tri milijarde eura“, naglasio je danas ministar Siniša Hajdaš Dončić u obraćanju na prvom Invest forumu Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke u Opatiji pod sloganom "Mi nudimo mogućnosti".

„Istodobno, dovršetkom izgradnje lučkih terminala u Rijeci osposobit će se i pruga za prijevoz tereta, čiji porast očekujemo do 1,2 TEU-a, a ostvarit ćemo i dobru povezanost željeznicom od Rijeke prema Mađarskoj te s jednim krakom i prema Austriji.“ - rekao je ministar Hajdaš Dončić u svome obraćanju na temu 'Ulagačka strategija u prometnoj infrastrukturi'.

„U cestovnoj infrastrukturi ulaganja se očekuju u državne, ali i županijske i lokalne ceste." - istaknuo je. „To su prometnice koje građani svakodnevno koriste te smo za tu namjenu samo u ovoj godini osigurali 400 milijuna kuna." - dodao je također kako će u 2013. godini Hrvatske ceste u gradnju i rekonstrukciju državnih cesta uložiti 2,2 milijarde kuna, od čega se 1,4 milijarda odnosi na gradnju novih cesta.

Kada je riječ o zračnom i riječnom prometu, istaknuo je intenziviranje projekata za ulaganja u riječne luke, te otvaranje novih tuzemnih linija u zračnom prijevozu.

Na forumu je gostovao i predsjednik RH Ivo Josipović, a uz predsjednika i predstavnike ministarstva forum je okupio i brojne kreatore projekata, lokalnu samoupravu, investitore i tvrtke iz područja upravljanja investicijama i infrastrukturom.

Invest forum trebao bi postati mjesto susreta investitora i državnih struktura koji svojim radom i utjecajem mogu omogućiti investicije, te mjesto predstavljanja  razvojnih mogućnosti i investicijskih projekata u prometnom, energetskom i turističkom sektoru.