Ministar Oleg Butković boravio u radnim posjetima gradovima Novi Vinodolski i Crikvenica te obišao najznačajnije infrastrukturne radove na crikveničkom gradskom području

Photo nsl foto MIN-NV-CRKV 16-12_16.jpg

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković u okviru radnih posjeta održao je sastanke sa gradonačelnicima gradova Crikvenica i Novi Vinodolski, a u sklopu radnoga posjeta Gradu Crikvenici obišao je najznačajnije infrastrukturne projekte koji se provode na crikveničkom gradskom području.

Uz resornoga ministra Olega Butkovića u obilasku je  sudjelovala pomoćnica ministra, Jadranka Fržop ispred nadležne Uprave pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra te predstavnici Primorsko - goranske županije.

Prvi radni posjet ministar Oleg Butković započeo je u Gradu Novi Vinodolski gdje je održao sastanak sa gradonačelnikom, Velemirom Piškulićem, na temu najznačajnijih infrastrukturnih zahvatia na području Grada, uz naglasak na projekte koji se realiziraju ili su u planu realizacije izgradnje cestovne infrastrukture. Naime, u Novom Vinodolskom u tijeku su radovi na sanaciji opasne dionice gradske prometnice na dijelu raskrižja prema gradskoj luci. Hrvatske ceste d.o.o. naručitelj su radova u vrijednosti 1.064.440,00 HRK, a Projekt uključuje rekonstrukciju i semaforizaciju problematičnog križanja te izgradnju nogostupa u dužini od 200 metara sa obje strane prometnice.

Na području Grada Novi Vinodolski naručitelj radova, Hrvatske ceste d.o.o. ugovorile su sa izvođačem radova, tvrtkom STRABAG d.d. i Projekt obnove državne ceste D8 u naselju Kozica, u dužini od 700 metara, čija je realizacija nastavak prethodno realizirane obnove cestovne invfrastrukture u sklopu Projekta Betterment II, na dionici Novi Vinodolski - Kozica. Početak radova na ovom dijelu državne ceste D8 predviđen je za prvo tromjesečje 2017. godine.

U okviru slijedećega radnog posjeta Gradu Crikvenici ministar Oleg Butković susreo se sa gradonačelnikom, 

Damirom Rukavinom, a tema sastanka bila je tijek radova na realizaciji Projekta rekonstrukcije raskrižja državne ceste DC8, županijske ceste ŽC5091 i nerazvrstane ceste, što su radovi ukupne vrijednosti 3.151.858,30 HRK. Realizacijom ovog Projekta postojeće raskrižje rekonstruirati će se u raskrižje kružnog oblika, čime će se uz infrastruktuno unaprijeđenje cestovne infrastrukture ujedno omogućiti i povećanje sigurnosti za sve sudionike u cestovnome prometu tom dionicom. Naručitelj radova su Hrvatske ceste d.o.o., a rok završetka predviđen je do kraja veljače 2017. godine.

Nakon završetka radnoga sastanka u Gradskoj uprave, ministar Butković sa suradnicima i crikveničkim gradonačelnikom Rukavinom obišao je radove koji se provode na lučkoj i cestovnoh infrastrukturi na području Grada.

Prilikom obilaska radova na rekonstrukciji i izgradnji gradske cestovne dionice, odnosno kružnoga toka kod "Duge" te priključne cestovne rampe na državnu cestu, ministar Oleg Butković izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim tijekom radova, a predstavnici naručitelja, Hrvatskih cesta te izvođač radova predstavili su Projekt po fazama realizacije.

"Tu će se izgraditi novi kružni tok koji će riješiti zapadni ulaz u grad Crikvenicu. Drugi, ne manje važan projekt, jest čvorna rampa na državnu cestu D8. Realizacijom ovoga zahvata riješit će se problem pristupa na magistralu u pravcu Novog Vinodolskog i Splita.“. - istaknuo je ministar Butković i dodao kako je ukupna vrijednost oba projekta 4,3 milijuna kuna te se imaju realizirati do Uskrsa 2017. godine.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, kroz različite projekte koji se realiziraju unutar djelokruga Hrvatskih cesta d.o.o. na području Grada Crikvenice, ulaže ukupno oko 6,5 milijuna kuna proračunskih sredstava, a jedan od najznačajnijih infrastrukturnih zahvata realizira se u sklopu Projekta dogradnje lukobrana u lučici Podvorska, koju zajednički financiraju resorno Ministarstvo, Primorsko - goranska županija i Županijska lučka uprava Crikvenica.