Potpredsjednik Grčić na Britansko-hrvatskom investicijskom forumu: Prioritet Vlade je privlačenje inozemnih investicija

Photo nsl VRH-GB 24-10_13.jpg

Britansko-hrvatski trgovinski i investicijski forum započeo je jutros u Londonu.

Tijekom dana, više od 200 sudionika, predstavnika financijskih i investicijskih institucija, upoznat će se s mogućnostima ulaganja u Hrvatskoj, posebice u područjima energetike, infrastrukture i turizma.

Uvodno je sudionike Foruma pozdravio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić. „Uvođenjem novog zakonodavnog okvira i transparentnim pristupom u rješavanju pojedinih prepreka, radimo na jačanju poduzetničke klime i privlačenju direktnih inozemnih investicija.“

Konkretne projekte predstavit će ministri Ivan Vrdoljak i Siniša Hajdaš Dončić te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić. Dijelom izaslanstva je i zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović, koji će govoriti o podršci gospodarske diplomacije ulagačkoj klimi i privlačenju direktnih inozemnih investicija.

Lord Green ovom je prigodom naglasio da je važno vidjeti da se radi o početku snaženja gospodarskih odnosa između dvije zemlje. Također je izrazio nadu da će Hrvatska ovakve forume u Londonu održavati redovno jer pomažu britanskim investitorima da bolje razumiju mogućnosti i komparativne prednosti ulaganja u Hrvatsku.

Britanske kompanije, rekao je Lord Green, imaju interes u širokom rasponu područja, od energetike, IT sektora, infrastrukture do trgovine.

PRILOG

Govor potpredsjednika Vlade Branka Grčića