Ministar Oleg Butković u radnom posjetu Brodsko - posavskoj županiji

Photo nsl MIN-HCSB 31-5_17.jpg
Ministar Oleg Butković obišao je danas u sklopu radnog posjeta Brodsko-posavskoj županiji lučko područje „Luke Brod“ te otprije završene cestovne projekte na području grada Slavonskog Broda.

Uoči obilaska brodskog područja ministar Butković i suradnici održali su u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije sastanak sa županom Danijelom Marušićem.

Na sastanku je istaknuta dobra suradnja koju Grad i Županija imaju s resornim Ministarstvom. To je u svojem izlaganju potvrdio i ministar Butković koji je sa zadovoljstvom naveo otprije završene  investicije Hrvatskih cesta u Slavonskom Brodu, ponajprije ulaganja u izgradnju nekoliko kružnih tokova te završetak podvožnjaka ispod željezničke pruge u Osječkoj ulici.

Okupljenima se obratio i župan Danijel Marušić koji je Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture zahvalio na svim dosadašnjim aktivnostima po pitanju ulaganja u prometnu infrastrukturu Županije.

Nakon sastanka ministar Butković obišao je lučko područja „Luke Brod“ gdje se detaljno upoznao s projektom unaprjeđenja postojeće i izgradnje nove lučke infrastrukture.

„Vlada RH i Ministarstvo nastavljaju sa ulaganjima u prometnu infrastrukturu brodskog područja. Odnosi se to ponajprije na planirane investicije u Luci Slavonski Brod. Vrijednost prve faze projekta unaprjeđenja lučke infrastrukture iznosi 176 milijuna kuna, a radi se o projektu koji je prijavljen na CEF i za koji odluku očekujemo u lipnju ili srpnju, nakon čega Lučka uprava može krenuti s raspisivanjem natječaja.". - istaknuo je u svojem obraćanju ministar Butković.

Ministar je naveo i projekt produbljivanja rijeke Save te ulaganja u terminal Luke Osijek, investicije kojima će se potaknuti daljnji razvoj unutarnjih plovnih putova u Republici Hrvatskoj.

Prisutnima se obratio i ravnatelj Lučke uprave Marijan Jurić koji je istaknuo kako je s Ministarstvom konačno pronađen „zajednički jezik“, te kao dobar rezultat spomenute suradnje najavio skorašnje otvaranje kontejnerskog terminala.

U nastavku radnog posjeta ministar Butković obišao je i otprije završene projekte Hrvatskih cesta, rotor kod Naselja Andrija Hebrang i podvožnjak u Osječkoj ulici.

Ministar Butković sudjelovao je i na predstavljanju projekta izgradnje budućeg sjevernog kolnika Svačićeve ulice, ispred slavonsko - brodskog Željezničkog kolodvora. Investicija je vrijedna 30 milijuna kuna, a prva faza gradnje počinje u lipnju.

Istaknimo na kraju kako Hrvatske ceste u sljedeće dvije godine u različite projekte cestovne infrastrukture na području grada Slavonskog Broda namjeravaju uložiti oko 100 milijuna kuna.