Državna tajnica Nikolina Brnjac i državni tajnik Tomislav Mihotić u radnom obilasku trase buduće moderne željeznice od Splita prema Resniku

Photo NSL DT ST 19-07_18.jpg
U četvrtak, 19. srpnja 2018. državna tajnica Nikolina Brnjac, državni tajnik Tomislav Mihotić, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara sa predstavnicima željezničkih tvrtki, gradova Solina, Kaštela i Trogira te Splitsko-dalmatinske županije, sudjelovali su u radnom obilasku buduće moderne trase željeznice od Splita prema Resniku, a okviru priprema za realizaciju projekta željezničke pruge koja bi splitsku trajektnu luku povezala sa zračnom lukom u Resniku.

Tijekom radnog sastanka koji se održao u vagonu vlaka, gradonačelnik Krstulović Opara kazao je kako se kreće dalje prema cilju, a to je gradska željeznica koja spaja dvije najvažnije luke u ovom dijelu hrvatskog Juga.

Ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, državni tajnik za infrastrukturu Tomislav Mihotić istaknuo je kako je cilj sastanaka neposredan obilazak postojeće i buduće infrastrukture, a državna tajnica za promet Nikolina Brnjac izrazila je zadovoljstvo pripremama za ulaganje u gradsku željezničku infrastrukturu, kao i činjenicu da je inicijativa došla upravo iz Splita.

Tijekom obilaska željezničke pruge na trasi od Splita do Labina, sudionici radnog sastanka su se na lokaciji upoznali s trenutnim stanjem pruge, pružnog pojasa i prateće infrastrukture.