Zatvaranje Zagreb Glavnoga kolodvora na 10 dana

Photo zg g-Kol 2_13.jpg

Zbog završne faze radova na izmjeni signalno-sigurnosnog uređaja u Zagreb Glavnom kolodvoru promet će u cijelosti biti obustavljen od petka, 1. ožujka  od 23 sata do ponedjeljka, 11. ožujka 2013. godine, do 4 sata, priopćili su danas iz HŽ-a.

U navedenom razdoblju na snazi će biti posebna regulacija željezničkog prometa, a u tijeku je intenzivno informiranje korisnika željezničkih usluga diljem zemlje o načinu organizacije prometa. Svi zainteresirani opširne informacije mogu naći na internetskoj stranici www.hznet.hr te na letcima i plakatima u kolodvorima i stajalištima.

Iz HŽ Infrastrukture pojašnjavaju kako se rok za početak radova ne može dalje odgađati zbog nadolazećih intenzivnih radova na prugama u zagrebačkom željezničkom prstenu. Naime, započinje remont dionice Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Klara u vrijednosti 80 milijuna kuna, a pripremni počinju 13. ožujka 2013. godine.

Također, tijekom ljetnog razdoblja planirana su dva velika remonta na dionici Velika Gorica – Turopolje u vrijednosti 109 milijuna kuna te na dionici Borongaj – Dugo Selo u vrijednosti 280 milijuna kuna. Kako će navedeni remonti izazvati nešto veće poteškoće u prometu planirani su na ljeto kad je frekvencija putnika, radnika, učenika i studenata smanjena.

Iz HŽ Infrastrukture navode kako će učiniti sve da tijekom radova i posebne regulacije prometa putnici budu na vrijeme informirani o tijeku prometa, te zamjenskim prijevoznim sredstvima.