Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i ministar Oleg Butković na radnom sastanku na temu izgradnje Pelješkog mosta

Photo NSL MIN STON 26-10_17.JPG
Danas je u Stonu održan radni sastanak na temu izgradnje Pelješkog mosta, na kojem su sudjelovali Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Sudionicima sastanka ukratko je predstavljena dinamika gradnje mosta, zajedno sa tehničkim specifikacijama projekta. Na sastanku se razgovaralo i o ekološkom aspektu izgradnje Pelješkog mosta, tj. zaštiti Malostonskog zaljeva.

Okupljenima se ispred resornog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture obratio ministar Oleg Butković, koji je prisutne izvijestio o tijeku odabira izvođača radova na izgradnji mosta.

„Ponude se ocjenjuju u Hrvatskim cestama, nakon čega će uslijediti konačna odluka o odabiru izvođača. Nema razloga da gradnja Pelješkog mosta ubrzo ne započne", istaknuo je ministar Butković te dodao kako žalbe mogu produžiti početak gradnje za najviše mjesec dana, a ukoliko ih ne bude, početak radova na izgradnji mosta možemo očekivati početkom 2018. godine.

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je pak kako izgradnja Pelješkog mosta ima golem opći društveni i gospodarski značaj za ovaj dio Hrvatske, a posebno za Pelješac i obližnje otoke:

Ston, 26. listopada, 2017.„Važnost izgradnje mosta nije samo u prometnom povezivanju razdvojenog državnog teritorija. Radi se o revitalizaciji jednog cijelog prostora, spajanjem juga Hrvatske s ostatkom države, ali i međusobnim spajanjem europskog prostora. Izgradnja Pelješkog mosta omogućit će da taj prekid bude premošten, što će olakšati eventualne probleme kad Hrvatska uđe u schengenski režim. Za projekt imamo 85 posto sredstava iz EU fondova, što je ogroman novac. Ovaj strateški projekt je od ključnog značaja za Dubrovnik i njegovu okolicu. Nitko ne može očekivati da će se gradnja mosta zaustaviti bilo kakvim potezima, već možda tek usporiti, i to proceduralno na dan ili tjedan", rekla je Predsjednica Grabar-Kitarović.